arkiv nyheter 2015-2016

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR MAI

Mai er i stor grad den måneden hvor vi gjennomfører de skippertak vi har ventet med og utsatt i Rotary året som nå går mot slutten. Jeg tåler godt å bli assosiert med en gul «post it» lapp. Jeg tar også mine skippertak. Definisjonen? Skippertak. Sterk og kortvarig kraftanstrengelse, krafttak; egentlig: tungt tak som selv skipperen / guvernøren må være med på. (fritt etter Store Norske - -).

Les hele månedsbrevet

RAPPORT FRA ROTARY`S LOVRÅD

Distriktets representant i Rotarys Lovråd, Anders Huuse, har sendt et utdrag av de sakene som er behandlet, og som vi bør kjenne til.

 Les rapporten her.


STYRESEMINAR I ÅLESUND



Godt oppmøte på styreseminaret til innkommende guvernør Gunnar Kvalsund i Ålesund 16. april 2016. Over 70 personer som representerte 21 klubber var tilstede.


GUVERNØRENS MÅNEDBREV FOR APRIL

April? – Den første måneden i sommerhalvåret, men også med de siste markeringer av vinter. Indre spenninger sammen med forventninger til det som kommer.

April er tredje siste måneden av Rotary året. Med andre ord, fortsatt er det mulig å nå de mål vi la i planene for et år siden. Jeg vil gi ekstra honnør til de klubbene som allerede er ved målet. Samtidig vil jeg oppmuntre, og på best mulig måte ønske øvrige klubber lykke til med innsatsen fram til målgang den 30. juni!

Les hele brevet her.



ROTARY SERVING HUMANITY

Her er en bildekavalkade over prosjekter som viser "Royary serving Humanity" i praksis. Kavalkaden er satt sammen av Margit Bjugstad.

Se bildekavalkaden her. 

MEDLEMSNETTET

Da er medlemsnettet i orden igjen slik at frammøte kan registreres.


NYTT NORSK GUVERNØRKULL UNDER OPPLÆRING

Guvernørkullet for 2017-18 var 1. - 3. april samlet til til første formelle opplæring på Gardermoen.


Fra venstre: Stig Asmussen (2310), Christina Sagen Landmark (D 2250), Toralf Pedersen (D 2275), Wictor Sandvold (D 2305), Yvona Holbein (D 2260) og Erik Gran (D 2290).

Les mer.

PROBLEMER MED MEDLEMSNETTET

Ser ut som mange (alle) klubber har problemer med registrering i medlemsnettet. Dette er av webmaster i NORFO brakt over til leverandøren WebComputing. Melding blir lagt ut når det kommer beskjed om at det er på plass igjen.


GLOBAL GRANT PROSJEKT I KENYA - VEL GJENNOMFØRT !

“WATER! WATER! WATER! – WATER IS LIFE !”



Det var stor festivitas i  landsbyen Wera som hadde fått gleden av prosjektet «Dala Rieko Water & Sanitation».   Delegasjonen på 17 personer , hvorav 11 rotarianere og 6 ledsagere, ble «kongelig» mottatt  da prosjektet ble offisielt overlevert til befolkningen.  Det store arrangementet  fant sted ved Kandhere Primary School,  et av stedene som hadde fått montert vanntank og toalett.

Les hele artikkelen med bilder her. 



TOR STEINAR RAFOSS TILDELT PAUL HARRIS FELLOW




På Distriktskonferansen til D2305, den 10. oktober 2015, ble Tor Steinar Rafoss fra Raufoss Rotaryklubb utnevnt til Paul Harris Fellow for sitt arbeid med og i "Dala Rieko" i Asembo ved Lake Victoria, Siaya County, Kenya.
Han ble overrakt diplom og merke ved en storslått tilstelning i Wera Village under innvielsen av  "Dala Rieko Water and Sanitation" prosjektet den 3. februar 2016. Overrekkelsen ble foretatt av PP Kjetil Dalheim. 17 Rotarianere  og ledsagere fra Raufoss, Jevnaker og Østre Toten Rotary klubber var til stede.
Deputy Governor of Siaya County var til stede. Hundrevis av skolebarn og innbyggere i Wera Village overvar seremonien.

PETS FOR INNKOMMENDE PRESIDENTER

Innkommende guvernør Gunnar Kvalsund avholder PETS for innkommende presidenter på Dombås Hotell 12. og 13. mars 2016.

Invitasjon

Program

Påmeldingsskjema

Budsjett


HERØY ROTARYKLUBB 50 ÅR

Heilt i byrjinga på 60-talet tok nokre interesserte menn i Fosnavåg til å snakke om å starte rotaryklubb i Herøy, og skal ein døme etter arkivert korrespondanse, var Idar Voldnes den sentrale pådrivaren i denne fasen. 

Oppstarten v/Steinar Åheim

Bilder v/John Stennes


GUVERNØRENS MÅNEDBREV FOR FEBRUAR

Jeg har ikke tenkt å bruke mye tid på været, men vi har mye vær for tiden i hele distriktet vårt. Ekstremvær er et utrykk vi tok i bruk for ganske få år siden. Store deler av verden rammes av det langt oftere nå enn før. Hva har dette med Rotary å gjøre? Jo – vi er tilstede hvor hjelp trengs når stormen legger seg. Enten med shelterboxes, waterboxes eller med bidrag til andre organisasjoner som utfører arbeidet på stedet.

Les hele brevet her. 

Medlemsutvikling


SYKKYLVEN ROTARYKLUBB 60 ÅR

Som innleiing på dette attersynet vil eg prøve å setje ord på korleis Sykkylvsbygda  var dette stiftingåret. Korleis ein  kunne sjå stiftinga av ein Rotaryklubb gå føre seg………. Og vi er i ei tid det på Sunnmøre var tre R.klubbar: Ålesund ,Volda  og Ørsta. 

Tala av Ove Straumheim
Referat fra jubileumsfesten av Olav Pileberg

Bilder fra festen av John Stennes


MEDLEMSØKNING FOR ØRSTA ROTARY KLUBB


Frå venstre: Steinar Hatlestad (president), Nina Melle, Anne Berit Madsen, Lisbeth Myklebust og Anne Ellingsen (komiteleder medlemsskap).


Michael Sverre Johnsen blir tatt opp senere.


Klubben starter året med opptak av 4 nye medlemmer og av disse er 3 damer. Det var en utrolig glad President Steinar Hatlestad som kunne ønske de nye velkommen og feste rotary nåla på jakka til den enkelte. De nye damene ble tatt opp på første møtet etter nyttår, mens den siste blir tatt opp på møte senere i måneden. Etter opptaket blir kvinneandelen i Ørsta over 20% som er svært positivt.

Tekst og foto John Stennes   

Les mer.

GUNNAR KVALSUND PÅ "GUVERNØRSKOLEN" 


Neste rotaryårs guvernører har vært på International Assembly i San Diego i januar i år. Fra venstre: Sigurd Arbo Høeg D2290, Johann Østby D2260, Tore Rykkel D2250, Helge Schjølberg D2275, Gunnar Kvalsund D2305, Runar Bakke D2310.


GUVERNØRENS MÅNEDBREV FOR JANUAR

Godt Nytt År!

De tre ordene rommer et stort ønske fra meg til deg, og holder ved like en tradisjon ved inngang til et nytt år. Vi trenger håp om at året skal bli godt. Men vi vet at for svært mange vil dette året fortsatt gi utrygghet, frykt og lidelser.

Les hele brevet her.

Medlemsutviking




PAUL HARRIS FELLOW TILDELT TRE MEDLEMMER I 

SPJELKAVIK ROTARYKLUBB



Geir Grimstad, Idar Dyrøy og Fred Emblem er hedret med Paul Harris Fellow av Spjelkavik Rotaryklubb for sitt arbeid de har lagt ned i lokalsamfunnet. He er de tre sammen med president Jan Inge Sætre.

Les mer her.



GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR DESEMBER




Desember er markert som familiemåneden i Rotary. Kanskje ikke overraskende. Det er ikke bare i vår kulturkrets at julen, eller overgangen til et nytt år, markeres. Det er gjerne da vår tilhørighet og emosjonelle sider, sammen med hukommelsen om hvem vi er og hvem vi hører sammen med, når sitt høydepunkt i året. Det er da vi også blir vekket av vår samvittighet og gjerne inkluderer de som ikke har det like bra som oss i vår familie. I desember er det mange som på flere måter strekker armene lengre enn kroppen rekker for å lindre og bidra til å begrense nød. Det er da vi fyller ut giroblanketten til Kirkens Bymisjon og stopper opp ved Frelsesarmeens Julegryte, eller sender en hilsen til en venn vi ikke ser til så ofte som vi burde.


les hele brevet her


EN FILM OM RYLA


Ålesund Rotaryklubb har laget en fin film om RYLA 

Se hele filmen her. 




NOMINERING AV GUVERNØR FOR ROTARYÅRET 2018 - 2019


Distriktet skal i løpet av dette kalenderåret velge en kandidat for perioden 2018-2019. Dette innebærer at hun/han vil bli nominert på distriktskonferansen høsten 2016. Da vil kandidaten få status som nominert guvernør, og vil fra det tidspunktet bli involvert i distriktets Rotary arbeid. 


Les mer her


RAUFOSS ROTARY SATSER PÅ HUMANITÆRT
 UTVIKLINGSPROSJEKT I KENYA

 

Raufoss Rotaryklubb ,  i et samarbeide med en Rotaryklubb på Østre Toten samt tre klubber på Hadeland, er  i full gang med  gjennomføring av  et  utviklingsprosjekt i Kenya, forteller Åshild Lundgaard, som er leder for internasjonale prosjekter i klubben.    «Dala Rieko Water & Sanitation project» finner sted  i Asembo Bay,  nær  Victoriasjøen,  nærmere bestemt i landsbyen Wera med ca. 2000 husstander.  
 
Les mer her


GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR NOVEMBER

RI President K.R. Ravidran valgte et universelt motto som vi gjerne bør adoptere som et personlig motto for hele vårt liv her på Jorden. «Be a gift to the world»! Vi er født inn i denne verden som en potensiell «gave til verden», og jeg er temmelig sikker på at vi alle på en eller annen måte gjennom vårt liv har vært nettopp det. Som rotarianere vet vi at dette er kjernepunktet i vår organisasjon, og en tydelig appell til alle rotarianere: «Service above self»!




INVITASJON TIL VIDEOKONKURRANSE

Tema for konkurransen er: UNGDOMSARBEID I ROTARY

Konkurransen er rettet mot alle elever og studenter ved ungdomsskoler, videregående skoler og høgskoler i Norge. Foruten pengepremier til de beste vil man også i år forsøke å få med vinnervideoen på TV2 sine reklamefrie dager.

Her er lenken til fjorårets vinnervideo som ble vist på TV2 sine reklamefrie dager.

Vær med å spre dette til så mange som mulig. Under er lenker til invitasjon og konkurranseregler.





GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR OKTOBER

Oktober er på hell. Ja, denne måneden går fort unna. Dette månedsbrevet har fokus på Yrkestjenesten som er månedens tema. Distriktskonferansen som ble gjennomført 10-11. oktober. Litt om FN-dagen og Poliodagen som begge dateres 24. oktober, og til slutt guvernørens reise gjennom året til nå.


VELLYKKET DISTRIKTSKONFERANSE

Distriktsguvernør Odd Jarle Hagen sammen med presidenten i Hamar Vest Rotaryklubb Hilde Kristin Westgaard kan puste lettet ut etter en vellykket distriktskonferanse.




Åshild Lundgaard ble også tildel Paul Harris  Fellow under konferansen. 




Raufoss Rotaryklubb fikk prisen for beste internasjonale prosjekt. Dala Rieka Water & Sanitation project i Kenya. Her reprewsentert ved president Stein Knutsen og prosjektleder Åshild Lundgaard. 


Volda Rotaryklubb fikk prisen for beste lokale prosjekt - Gapaukar.   


Ungdomsutvekslingen er et fast innslag på distriktskonferansen. Til høyre Unni Listerud som har ansvaret for ungdomsutvekslingen i distriktet.

Her er flere bilder fra distriktskonferansen tatt av John Stennes.

https://www.flickr.com/photos/stennes/albums/72157657566769623


GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR SEPTEMBER

Rotaryårets tredje måned er allerede kommet. Den første reelle høstmåned. Guvernøren er på turne. I går kveld var det Øystre Slidre Rk, en veldrevet og trivelig klubb, med god og kortreist tradisjonsmat i gammel og lavloftet tømmerbygning, som avslutning etter et aktivt og givende formøte med klubbens styre. Dette var allerede sjette klubb besøket. I kveld er det Valdres Rk og i neste uke tur nummer to til Møre og Romsdal.


DISTRIKTSKONFERANSEN 2015

Minner om Distriktskonferansen 10. – 11. oktober 2015 på Scandic Hotel Ringsaker.

Invitasjon
Påmelding
Priser og koder
Program
Ledsagerprogram

Agenda årsmøte

Årsmelding

Regnskap 2014-15



RI-KATALOGEN FOR 2015-16

Last ned katalogen her.

GUVERNØRENS FØRSTE MÅNEDSBREV FOR ROTARYÅRET  2015/16 



INTERVJU I HAMAR ARBEIDERBLAD MED DISTRIKTSGUVERNØR ODD JARLE HAGEN



ODD JARLE HAGEN VÅR NYE DISTRIKTSGUVERNØR




DISTRIKTSKONFERANSEN 2015

Velkommen til Distriktskonferansen 10. – 11. oktober 2015 på Scandic Hotel Ringsaker.

SE LENKER




PRESIDENT-ELECT URGES ROTARY MEMBERS TO "BE A GIFT TO THE WORLD"


Rotary International President-elect K.R. "Ravi" Ravindran announces his presidential theme 'Be a Gift to the World.'

Using their talents, expertise, and leadership, Rotary members worldwide are asked to be gifts to the world this upcoming 2015-16 Rotary year.

Rotary International President-elect K.R. "Ravi" Ravindran called Sunday's address to incoming district governors the "most significant moment of my life."

"All of you have been given so many gifts. And you have now been given this great gift: one year to take all your talents, all your gifts, everything that you are and can become -- and Be a Gift to the World," said Ravindran, revealing his presidential theme at the annual five-day training meeting in San Diego, California, USA. "You have one year to take that potential and turn it into reality. One year to lead the clubs in your district and transform the lives of others. The time is so short, yet there is so much to be done."

Highlighting Rotary's biggest challenge, the eradication of polio, Ravindran said, "A future without polio is a gift that we have promised to the children of the world. And indeed it is a gift that we will give."

Ravindran, a member of the Rotary Club of Colombo, Sri Lanka, used Rotary's successes in the fight to eradicate the disease as an illustration of the impact Rotary members can have in the world. When Rotary set a goal of eradicating polio 25 years ago, it was endemic in 125 countries, and more than 1,000 children were becoming paralyzed each day. Today, polio remains endemic in just three countries, Afghanistan, Nigeria, and Pakistan. And in all of 2014, only 333 cases were reported. "We will battle on. We will prevail," he said.

Ravindran discussed some of Rotary's other challenges, including membership.

"We have to find a way to bring back the fundamentals that built our organization: the emphasis on high ethical standards in all aspects of our lives, and the classification system that encourages a diversity of expertise in each club," he said. "Too often these ideas are viewed as little more than inconvenient obstacles to increasing our membership. But they have been essential to Rotary's success, and we ignore them at our own peril."

Ravindran told attendees that the focus on branding is essential to helping Rotary grow. "We need to reposition our image, which we recognize has faded in many parts of the world," he said.

Rotary also needs to continue to raise funds for The Rotary Foundation, attract new members, and encourage greater participation from current members, he added.

"There are no easy answers to any of these questions. And yet the answers must somehow be found. We are the ones who must find them," said Ravindran.

The president-elect closed his speech emphasizing that now is the time to make real change.

"You have one year to build monuments that will endure forever, not carved in granite or marble, but in the lives and hearts of generations. This is our time. It will not come again. Let us grasp it," he said.

 
 
Follow the assembly on  and  using #IA15

Download  and 

 
 


Distriktsguvernør for 2015-16 takker av

Hilsen og takk til hver enkelt Rotarianer i Distrikt 2305.

 Kjære Rotarianere.

Da er min tid som Distriktsguvernør over.

Dette har vært et spennende år sammen med gode medarbeidere og i møte med de fleste rotarianere i Distrikt 2305.

Les mer her.....


DISTRIKTSKONFERANSEN 2016 I ÅLESUND


    

© Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com


INVITASJON TIL DISTRIKTSKONFERANSEN 2016!

 Distriktskonferansen 2016 finner denne gang sted på Quality Hotel Waterfront i Ålesund, 23. – 25. september. 

Distriktskonferansen er et av Rotaryårets høydepunkter. Dette er et viktig faglig og sosialt møtested som skal motivere oss til videre innsats og gi ny informasjon om det som skjer i og rundt organisasjonen.

Alle Rotarys medlemmer med ledsagere er inviterte til å delta. 

Les mer her.



GUVERNØRSKIFTE


Guvernørskifte i D2305 ble i år gjennomført under Giske Rotaryklubb sin sommerfest i Fløteløda på Godøy. 35 medlemmer og gjester overvar seremonien da DG 2015-16, Odd Jarle Hagen, overrakte kjedet, klubben og ansvaret til DG 2016-17, Gunnar Kvalsund.

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR MAI

Mai er i stor grad den måneden hvor vi gjennomfører de skippertak vi har ventet med og utsatt i Rotary året som nå går mot slutten. Jeg tåler godt å bli assosiert med en gul «post it» lapp. Jeg tar også mine skippertak. Definisjonen? Skippertak. Sterk og kortvarig kraftanstrengelse, krafttak; egentlig: tungt tak som selv skipperen / guvernøren må være med på. (fritt etter Store Norske - -).

Les hele månedsbrevet

RAPPORT FRA ROTARY`S LOVRÅD

Distriktets representant i Rotarys Lovråd, Anders Huuse, har sendt et utdrag av de sakene som er behandlet, og som vi bør kjenne til.

 Les rapporten her.


STYRESEMINAR I ÅLESUND



Godt oppmøte på styreseminaret til innkommende guvernør Gunnar Kvalsund i Ålesund 16. april 2016. Over 70 personer som representerte 21 klubber var tilstede.


GUVERNØRENS MÅNEDBREV FOR APRIL

April? – Den første måneden i sommerhalvåret, men også med de siste markeringer av vinter. Indre spenninger sammen med forventninger til det som kommer.

April er tredje siste måneden av Rotary året. Med andre ord, fortsatt er det mulig å nå de mål vi la i planene for et år siden. Jeg vil gi ekstra honnør til de klubbene som allerede er ved målet. Samtidig vil jeg oppmuntre, og på best mulig måte ønske øvrige klubber lykke til med innsatsen fram til målgang den 30. juni!

Les hele brevet her.



ROTARY SERVING HUMANITY

Her er en bildekavalkade over prosjekter som viser "Royary serving Humanity" i praksis. Kavalkaden er satt sammen av Margit Bjugstad.

Se bildekavalkaden her. 

MEDLEMSNETTET

Da er medlemsnettet i orden igjen slik at frammøte kan registreres.


NYTT NORSK GUVERNØRKULL UNDER OPPLÆRING

Guvernørkullet for 2017-18 var 1. - 3. april samlet til til første formelle opplæring på Gardermoen.


Fra venstre: Stig Asmussen (2310), Christina Sagen Landmark (D 2250), Toralf Pedersen (D 2275), Wictor Sandvold (D 2305), Yvona Holbein (D 2260) og Erik Gran (D 2290).

Les mer.

PROBLEMER MED MEDLEMSNETTET

Ser ut som mange (alle) klubber har problemer med registrering i medlemsnettet. Dette er av webmaster i NORFO brakt over til leverandøren WebComputing. Melding blir lagt ut når det kommer beskjed om at det er på plass igjen.


GLOBAL GRANT PROSJEKT I KENYA - VEL GJENNOMFØRT !

“WATER! WATER! WATER! – WATER IS LIFE !”



Det var stor festivitas i  landsbyen Wera som hadde fått gleden av prosjektet «Dala Rieko Water & Sanitation».   Delegasjonen på 17 personer , hvorav 11 rotarianere og 6 ledsagere, ble «kongelig» mottatt  da prosjektet ble offisielt overlevert til befolkningen.  Det store arrangementet  fant sted ved Kandhere Primary School,  et av stedene som hadde fått montert vanntank og toalett.

Les hele artikkelen med bilder her. 



TOR STEINAR RAFOSS TILDELT PAUL HARRIS FELLOW




På Distriktskonferansen til D2305, den 10. oktober 2015, ble Tor Steinar Rafoss fra Raufoss Rotaryklubb utnevnt til Paul Harris Fellow for sitt arbeid med og i "Dala Rieko" i Asembo ved Lake Victoria, Siaya County, Kenya.
Han ble overrakt diplom og merke ved en storslått tilstelning i Wera Village under innvielsen av  "Dala Rieko Water and Sanitation" prosjektet den 3. februar 2016. Overrekkelsen ble foretatt av PP Kjetil Dalheim. 17 Rotarianere  og ledsagere fra Raufoss, Jevnaker og Østre Toten Rotary klubber var til stede.
Deputy Governor of Siaya County var til stede. Hundrevis av skolebarn og innbyggere i Wera Village overvar seremonien.

PETS FOR INNKOMMENDE PRESIDENTER

Innkommende guvernør Gunnar Kvalsund avholder PETS for innkommende presidenter på Dombås Hotell 12. og 13. mars 2016.

Invitasjon

Program

Påmeldingsskjema

Budsjett


HERØY ROTARYKLUBB 50 ÅR

Heilt i byrjinga på 60-talet tok nokre interesserte menn i Fosnavåg til å snakke om å starte rotaryklubb i Herøy, og skal ein døme etter arkivert korrespondanse, var Idar Voldnes den sentrale pådrivaren i denne fasen. 



GUVERNØRENS MÅNEDBREV FOR FEBRUAR

Jeg har ikke tenkt å bruke mye tid på været, men vi har mye vær for tiden i hele distriktet vårt. Ekstremvær er et utrykk vi tok i bruk for ganske få år siden. Store deler av verden rammes av det langt oftere nå enn før. Hva har dette med Rotary å gjøre? Jo – vi er tilstede hvor hjelp trengs når stormen legger seg. Enten med shelterboxes, waterboxes eller med bidrag til andre organisasjoner som utfører arbeidet på stedet.

Les hele brevet her. 

Medlemsutvikling


SYKKYLVEN ROTARYKLUBB 60 ÅR

Som innleiing på dette attersynet vil eg prøve å setje ord på korleis Sykkylvsbygda  var dette stiftingåret. Korleis ein  kunne sjå stiftinga av ein Rotaryklubb gå føre seg………. Og vi er i ei tid det på Sunnmøre var tre R.klubbar: Ålesund ,Volda  og Ørsta. 


MEDLEMSØKNING FOR ØRSTA ROTARY KLUBB


Frå venstre: Steinar Hatlestad (president), Nina Melle, Anne Berit Madsen, Lisbeth Myklebust og Anne Ellingsen (komiteleder medlemsskap).


Michael Sverre Johnsen blir tatt opp senere.


Klubben starter året med opptak av 4 nye medlemmer og av disse er 3 damer. Det var en utrolig glad President Steinar Hatlestad som kunne ønske de nye velkommen og feste rotary nåla på jakka til den enkelte. De nye damene ble tatt opp på første møtet etter nyttår, mens den siste blir tatt opp på møte senere i måneden. Etter opptaket blir kvinneandelen i Ørsta over 20% som er svært positivt.

Tekst og foto John Stennes   

Les mer.

GUNNAR KVALSUND PÅ "GUVERNØRSKOLEN" 


Neste rotaryårs guvernører har vært på International Assembly i San Diego i januar i år. Fra venstre: Sigurd Arbo Høeg D2290, Johann Østby D2260, Tore Rykkel D2250, Helge Schjølberg D2275, Gunnar Kvalsund D2305, Runar Bakke D2310.


GUVERNØRENS MÅNEDBREV FOR JANUAR

Godt Nytt År!

De tre ordene rommer et stort ønske fra meg til deg, og holder ved like en tradisjon ved inngang til et nytt år. Vi trenger håp om at året skal bli godt. Men vi vet at for svært mange vil dette året fortsatt gi utrygghet, frykt og lidelser.

Les hele brevet her.

Medlemsutviking




PAUL HARRIS FELLOW TILDELT TRE MEDLEMMER I 

SPJELKAVIK ROTARYKLUBB



Geir Grimstad, Idar Dyrøy og Fred Emblem er hedret med Paul Harris Fellow av Spjelkavik Rotaryklubb for sitt arbeid de har lagt ned i lokalsamfunnet. He er de tre sammen med president Jan Inge Sætre.

Les mer her.



GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR DESEMBER




Desember er markert som familiemåneden i Rotary. Kanskje ikke overraskende. Det er ikke bare i vår kulturkrets at julen, eller overgangen til et nytt år, markeres. Det er gjerne da vår tilhørighet og emosjonelle sider, sammen med hukommelsen om hvem vi er og hvem vi hører sammen med, når sitt høydepunkt i året. Det er da vi også blir vekket av vår samvittighet og gjerne inkluderer de som ikke har det like bra som oss i vår familie. I desember er det mange som på flere måter strekker armene lengre enn kroppen rekker for å lindre og bidra til å begrense nød. Det er da vi fyller ut giroblanketten til Kirkens Bymisjon og stopper opp ved Frelsesarmeens Julegryte, eller sender en hilsen til en venn vi ikke ser til så ofte som vi burde.


les hele brevet her


EN FILM OM RYLA


Ålesund Rotaryklubb har laget en fin film om RYLA 

Se hele filmen her. 




NOMINERING AV GUVERNØR FOR ROTARYÅRET 2018 - 2019


Distriktet skal i løpet av dette kalenderåret velge en kandidat for perioden 2018-2019. Dette innebærer at hun/han vil bli nominert på distriktskonferansen høsten 2016. Da vil kandidaten få status som nominert guvernør, og vil fra det tidspunktet bli involvert i distriktets Rotary arbeid. 


Les mer her


RAUFOSS ROTARY SATSER PÅ HUMANITÆRT
 UTVIKLINGSPROSJEKT I KENYA

 

Raufoss Rotaryklubb ,  i et samarbeide med en Rotaryklubb på Østre Toten samt tre klubber på Hadeland, er  i full gang med  gjennomføring av  et  utviklingsprosjekt i Kenya, forteller Åshild Lundgaard, som er leder for internasjonale prosjekter i klubben.    «Dala Rieko Water & Sanitation project» finner sted  i Asembo Bay,  nær Victoriasjøen,  nærmere bestemt i landsbyen Wera med ca. 2000 husstander.  
 
Les mer her


GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR NOVEMBER

RI President K.R. Ravidran valgte et universelt motto som vi gjerne bør adoptere som et personlig motto for hele vårt liv her på Jorden. «Be a gift to the world»! Vi er født inn i denne verden som en potensiell «gave til verden», og jeg er temmelig sikker på at vi alle på en eller annen måte gjennom vårt liv har vært nettopp det. Som rotarianere vet vi at dette er kjernepunktet i vår organisasjon, og en tydelig appell til alle rotarianere: «Service above self»!




INVITASJON TIL VIDEOKONKURRANSE

Tema for konkurransen er: UNGDOMSARBEID I ROTARY

Konkurransen er rettet mot alle elever og studenter ved ungdomsskoler, videregående skoler og høgskoler i Norge. Foruten pengepremier til de beste vil man også i år forsøke å få med vinnervideoen på TV2 sine reklamefrie dager.

Her er lenken til fjorårets vinnervideo som ble vist på TV2 sine reklamefrie dager.

Vær med å spre dette til så mange som mulig. Under er lenker til invitasjon og konkurranseregler.





GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR OKTOBER

Oktober er på hell. Ja, denne måneden går fort unna. Dette månedsbrevet har fokus på Yrkestjenesten som er månedens tema. Distriktskonferansen som ble gjennomført 10-11. oktober. Litt om FN-dagen og Poliodagen som begge dateres 24. oktober, og til slutt guvernørens reise gjennom året til nå.


VELLYKKET DISTRIKTSKONFERANSE

Distriktsguvernør Odd Jarle Hagen sammen med presidenten i Hamar Vest Rotaryklubb Hilde Kristin Westgaard kan puste lettet ut etter en vellykket distriktskonferanse.




Åshild Lundgaard ble også tildel Paul Harris  Fellow under konferansen. 




Raufoss Rotaryklubb fikk prisen for beste internasjonale prosjekt. Dala Rieka Water & Sanitation project i Kenya. Her reprewsentert ved president Stein Knutsen og prosjektleder Åshild Lundgaard. 


Volda Rotaryklubb fikk prisen for beste lokale prosjekt - Gapaukar.   


Ungdomsutvekslingen er et fast innslag på distriktskonferansen. Til høyre Unni Listerud som har ansvaret for ungdomsutvekslingen i distriktet.

Her er flere bilder fra distriktskonferansen tatt av John Stennes.

https://www.flickr.com/photos/stennes/albums/72157657566769623


GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR SEPTEMBER

Rotaryårets tredje måned er allerede kommet. Den første reelle høstmåned. Guvernøren er på turne. I går kveld var det Øystre Slidre Rk, en veldrevet og trivelig klubb, med god og kortreist tradisjonsmat i gammel og lavloftet tømmerbygning, som avslutning etter et aktivt og givende formøte med klubbens styre. Dette var allerede sjette klubb besøket. I kveld er det Valdres Rk og i neste uke tur nummer to til Møre og Romsdal.


DISTRIKTSKONFERANSEN 2015

Minner om Distriktskonferansen 10. – 11. oktober 2015 på Scandic Hotel Ringsaker.

Invitasjon
Påmelding
Priser og koder
Program
Ledsagerprogram

Agenda årsmøte

Årsmelding

Regnskap 2014-15



RI-KATALOGEN FOR 2015-16

Last ned katalogen her.

GUVERNØRENS FØRSTE MÅNEDSBREV FOR ROTARYÅRET  2015/16 



INTERVJU I HAMAR ARBEIDERBLAD MED DISTRIKTSGUVERNØR ODD JARLE HAGEN



ODD JARLE HAGEN VÅR NYE DISTRIKTSGUVERNØR




DISTRIKTSKONFERANSEN 2015

Velkommen til Distriktskonferansen 10. – 11. oktober 2015 på Scandic Hotel Ringsaker.

SE LENKER


PRESIDENT-ELECT URGES ROTARY MEMBERS TO "BE A GIFT TO THE WORLD"


Rotary International President-elect K.R. "Ravi" Ravindran announces his presidential theme 'Be a Gift to the World.'

Using their talents, expertise, and leadership, Rotary members worldwide are asked to be gifts to the world this upcoming 2015-16 Rotary year.

Rotary International President-elect K.R. "Ravi" Ravindran called Sunday's address to incoming district governors the "most significant moment of my life."

"All of you have been given so many gifts. And you have now been given this great gift: one year to take all your talents, all your gifts, everything that you are and can become -- and Be a Gift to the World," said Ravindran, revealing his presidential theme at the annual five-day training meeting in San Diego, California, USA. "You have one year to take that potential and turn it into reality. One year to lead the clubs in your district and transform the lives of others. The time is so short, yet there is so much to be done."

Highlighting Rotary's biggest challenge, the eradication of polio, Ravindran said, "A future without polio is a gift that we have promised to the children of the world. And indeed it is a gift that we will give."

Ravindran, a member of the Rotary Club of Colombo, Sri Lanka, used Rotary's successes in the fight to eradicate the disease as an illustration of the impact Rotary members can have in the world. When Rotary set a goal of eradicating polio 25 years ago, it was endemic in 125 countries, and more than 1,000 children were becoming paralyzed each day. Today, polio remains endemic in just three countries, Afghanistan, Nigeria, and Pakistan. And in all of 2014, only 333 cases were reported. "We will battle on. We will prevail," he said.

Ravindran discussed some of Rotary's other challenges, including membership.

"We have to find a way to bring back the fundamentals that built our organization: the emphasis on high ethical standards in all aspects of our lives, and the classification system that encourages a diversity of expertise in each club," he said. "Too often these ideas are viewed as little more than inconvenient obstacles to increasing our membership. But they have been essential to Rotary's success, and we ignore them at our own peril."

Ravindran told attendees that the focus on branding is essential to helping Rotary grow. "We need to reposition our image, which we recognize has faded in many parts of the world," he said.

Rotary also needs to continue to raise funds for The Rotary Foundation, attract new members, and encourage greater participation from current members, he added.

"There are no easy answers to any of these questions. And yet the answers must somehow be found. We are the ones who must find them," said Ravindran.

The president-elect closed his speech emphasizing that now is the time to make real change.

"You have one year to build monuments that will endure forever, not carved in granite or marble, but in the lives and hearts of generations. This is our time. It will not come again. Let us grasp it," he said.

 
 
Follow the assembly on  and  using #IA15

Download  and 

 
 



Sosiale medier

Relevante lenker

Opprett autogiro til TRF

Håndboka 2020-2021

Håndboka 2021-2022

Kommunikasjonsplan Rotary
i Norge 2018-2021

Rotary i Norge

Rotary International

My Rotary

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer