TRF OG FOND / POLIO PLUSS


Polio Pluss:

Poliomyelitt er en svært smittsom sykdom som oftest rammer barn under 5 år. Polioviruset spres fra person til person, vanligvis gjennom forurenset vann. Det kan angripe nervesystemet, og i noen tilfeller føre til lammelse. Kampen for å avslutte polio ledes av Global Polio Eradication Initiative (GPEI) og inkluderer Rotary, UNICEF, USAs senter for sykdomskontroll og forebygging (CDC), Verdens helseorganisasjon (WHO), Bill & Melinda Gates Foundation, og flere regjeringer i verden, med støtte fra mange andre over hele verden.

Utryddelsen av polio er en av Rotarys lengste og mest betydelige innsatser. Sammen med våre partnere har vi hjulpet til med å immunisere flere milliarder barn i 122 land mot polio. Vi har redusert polio tilfeller i verden med 99,9 prosent og vi vil ikke stoppe før vi sykdommen er fjernet for godt. Jennifer Jones understreker at vi må fullføre jobben med å utrydde polio, hvis ikke vil den spre seg og vi kan i løpet av kun 10 år se så mange som 200.000 nye tilfeller hvert år. Sykdommen er endemisk i bare to land, men med mindre vi når hvert eneste barn med vaksinen, er ingen barn i verden trygge.

Rotary har inngått en avtale med Bill og Melinda Gates fondet som sier at for hver krone Rotary får inn i kampen mot Polio så gir de 2 kroner. Maksimalt 50 millioner USD fra Rotary blir til 150 millioner USD.

Statusrapport pr januar 2024 om den globale innsatsen for å utrydde polio kan leses her.

Les mer om Rotarys kamp mot polio på https://www.endpolio.org/
Sosiale medier


Relevant lenker

Opprett autogiro til TRF

Håndboka 2023-24, D2305

Håndboka 2024-25, D2305

Kommunikasjonsplan Rotary
i Norge 2022 - 2025

Klubbenes kommunikasjonsplan med handlingsplan, MAL
Rotary i Norge

Rotary Norden


Rotary International

Rotaryen min

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...
Les mer