Rotary's internasjonale sommerleire - mange spennende tilbud

Rotary's sommerleire er åpne for all ungdom mellom 13 og 24 år. Det er mange land å velge mellom. Likeså er det mange tema å velge mellom, og lengden på utvekslingsprogrammene er forskjellig. Mange spennende tilbud!

Elina C. Tomren, som er DYEO (District Youth Exchange Officer), har nylig sendt et brev til alle klubbene i Rotary Distrikt 2305, der hun oppfordrer oss til å vurdere om årets sommerleire kan være aktuelt for noen ungdommer som vi kjenner.

Hun skriver bl.a.: Mitt ansvarsområde i Rotary-systemet er ungdomsarbeidet i distrikt 2305. Det er årets Summer-Camp som er det mest spennende akkurat nå.  Dette er et kortvarige utvekslingsprogram, sommerstid, for ungdom fra 13-24 år. Ulike land - ulike lengder på programmene, men temamessig mener jeg at det bør være noe for de fleste her.  Programmet er åpent for alle, så kjenner du en ungdom/ung voksen i denne aldersgruppa, så må du gjerne be dem om å sjekke ut tilbudet vårt.

 https://rye.rotary.no/no/internasjonale-sommerleire-2024

Hun skriver også: "For en uke siden var jeg på Nesbyen og traff en hel drøss med flott, kjekk, ungdom, fra hele verden som er på 1-årsutveksling i Norge. Og, i dag poppet det opp en veldig hyggelig reportasje på NRK distriktsnyheter i beste sendetid, fra samme sted. Innlegget ligger 10 minutter ut i sendingen."

Distriktsnyheter Østlandet – I dag kl. 19:45 – NRK.

https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-oestlandet/202402/DKOV98020824/avspiller

Elina viser også til at vi i Rotary har 1-årsutveksling for skoleungdom. Dette er et av våre satsingsområder og en viktig del av vårt fredsarbeid, noe vi er svært stolte over. 

Elina sier at: "Ungdommer som skal reise ut for skoleåret 2025/2026 begynner allerede nå å planlegge for dette, og klubben som skal være med på denne reisen, må også gjøre sine forberedelser i løpet av neste Rotary-år. Etterhvert som ungdommene begynner å søke på denne ordningen, begynner også jeg å kontakte de lokale Rotaryklubbene for å høre om dette er noe dere som klubb kan bidra på." 

Generell informasjon om 1-årsutvekslingen finnes også på lenken nedenfor, informasjon om ungdomsutvekslingen: https://rye.rotary.no/no


 
Distriktsguvernørens månedsbrv for mai

9. mai 2024

Distriktsguvernørens månedsbrv for mai

Distriktsguvernør Anders Andersson har nå sendt ut sitt månedsbrev for mai til alle klubber og medlemmer i distriktet. Her kan du lese mye godt Rotarystoff . Både om det som nylig har hendt, - og det som vil skje i nærmeste framtid!

Minneord om Anders L. Greve-Løberg

17. april 2024

Minneord om Anders L. Greve-Løberg

Nylig mottok vi det triste budskapet at PDG Anders Laastad Greve-Løberg døde den 10. april. Han ble 91 år gammel. Han var distriktes guvernør i Rotaryåret 2001-2002. Les minneord om ham her.

Distriktsguvernørens månedsbrev for april

13. april 2024

Distriktsguvernørens månedsbrev for april

Guvernøren skriver om alle Rotaryklubbene som fortsatt er sterkt engasjert i innsamlingsaksjoner og støtte til krigsrammede Ukraina. Rotarklubber har gjort en kjempeinnsats med Norgesturneen til den Ukrainske Bandora-gruppen i første halvdel av april.

Flotte bandura-konserter

12. april 2024

Flotte bandura-konserter

DZWINHA, den ukrainske Bandura musikkgruppen, er nå kommet halvveis i sin norgesturne med 14 konserter i de største byene i Sør-Norge. Konsertene i Lillehammer, Molde og Ålesund/Spjelkavik har samlet fulle hus og har vært svært vellykkede.

Ta med dine venner på konsert!

3. april 2024

Ta med dine venner på konsert!

Sammen med LVIV Bandura Music Group arrangerer Rotaryklubber i Norge en Norgesturne der vi får en unik mulighet til å høre konsert med deres nasjonalinstrumentet som betyr så mye for Ukrainas befolkning. Overskuddet går til nødhjelpsklinikker i Ukraina.

Styreseminar i Distrikt 2305 - invitasjon

25. mars 2024

Styreseminar i Distrikt 2305 - invitasjon

Påtroppende distriktsguvernør Lidun Hareide inviterer nå til styreseminar i Ålesund for D2305 Vest, og på Honne, Biri, for Øst. Målgruppe er Rotaryklubbenes styre/ tillitsvalgte for Rotaryåret 2024 - 25. Et svært nyttig seminar for alle med nye roller!

Distriktsguvernørens månedsbrev for mars

21. mars 2024

Distriktsguvernørens månedsbrev for mars

Nytt månedsbrev fra guvernør Anders Andersson! Han gir til beste mye nyttig informasjon i dette brevet, der han både poengterer hva som er vert å lese og hva som er vert å besøke. Påska nærmer seg, og han ønsker alle medlemmer med familier ei fin påske!

Månedens tema er vann og sanitærforhold

14. mars 2024

Månedens tema er vann og sanitærforhold

Rotarys tema for mars er VANN og gode SANITÆRFORHOLD. Rotary har flere små og store prosjekter i ulike verdensdeler der målet er å skaffe rent drikkevann. Rent vann er viktig for å sikre god helse og tilfredsstillende hygienske forhold i alle samfunn.

8. mars feirer vi den internasjonale kvinnedagen

7. mars 2024

8. mars feirer vi den internasjonale kvinnedagen

Gratulerer med dagen! 8. mars er verdens kvinnedag og den markeres over hele verden. Her i Norge har vi kommet langt i anstrengelsene for likestilling, men slik er det desverre ikke i alle land.
Sosiale medier


Relevant lenker

Opprett autogiro til TRF

Håndboka 2023-24, D2305

Håndboka 2024-25, D2305

Kommunikasjonsplan Rotary
i Norge 2022 - 2025

Klubbenes kommunikasjonsplan med handlingsplan, MAL
Rotary i Norge

Rotary Norden


Rotary International

Rotaryen min

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...
Les mer