Hektisk innspurt på Campus ÅlesundDet ble en hektisk dag for verdenspresident Jennifer Jones på den siste dagen på besøk her i distriktet. Etter åpning av Rotaryhagen i Ulsteinvik, bar det direkte til NMK i Ålesund. Der ventet interessante foredrag og besøk i simulatorsenteret.

Med seg til NMK hadde Jennifer også RI direktør Lena Mjerskaug, distriktguvernør Gunhild Aalstad, samt rotarianerne Gunnar Kvalsund, Lidun Hareide, Greta Herje og Rolf Klock.


Delegasjonen ble møtt av viserektor og professor Annicken Magerholm Fet som fortalte om samarbeidet mellom NTNU i Ålesund, Gjøvik og Trondheim – og det samarbeidet NTNU har med næringslivet i regionen. De fikk også en orientering om innovasjonsselskapet Ålesund Kunnskapspark (ÅKP), som ligger sentralt plassert på Campus Ålesund. ÅKP er et regionalt tyngdepunkt for innovasjon og næringsutvikling og selskapets kjernevirksomhet er å bidra til å skape fremtidens arbeidsplasser og en attraktiv bo- og arbeidsregion. De driver også en av landets mest komplette inkubatorsystem, klyngeprogrammene BLUE Maritime – Global Centre of Expertise, Legasea og Norwegian Rooms, samt flere andre nasjonale og internasjonale prosjekt.

Forsker Christop Noever fra Runde Miljøsenter fortalte om den fokus vi nå har på plast i havet. Dette økte sterkt etter at det ble funnet en død hval ved Sotra, som var full av plast innvendig. En trist skjebne som gjorde oss alle oppmerksomme på den store utfordringen vi står ovenfor.

Møreforsking er lokalisert midt i den marine klyngen på Nord-Vestlandet. Nærheten til rike marine ressurser kombinert med sterke tradisjoner innen fangst, foredling og eksport av sjømat, gjør Norge generelt og Nord-Vestlandet spesielt til en ledende aktør innenfor marine næringer. Dette fikk en interessert og engasjert verdenspresident Jennifer og resten av de besøkende høre mer om av forskningsleder Linn Kristin Akslen-Hoel.


Hans Petter Hildre, som er professor ved NTNU, rettet oppmerksomheten mot den store utfordringen vi har i forhold til det å redusere CO2-utslippene i verden. At vi elektrifiserer transpostsektorene både til lands og til vanns er slett ikke nok. Her må det radikale endringer til skal vi nå de målene som er satt.


Kari Aina Eik var også til stede på dette møtet, og hun innledet litt om det arbeidet som blir gjort ved simulatorsenteret på Campus Ålesund. Hun introduserte CEO ved OSC and Argument City, Joe Mills, før han tok den engasjerte delegasjonen med til simulatorsenteret. Der fikk han vist hvordan dette verktøyet kan brukes for å simulere ulike scenarioer som vil være nyttig for å ta riktige avgjørelser i et miljø- og bærekraftperspektiv. Imponerende!

Helt på tampen av dagen, fikk verdenspresident Jennifer og følget anledning til en liten tur innom Newtonrommet som også er lokalisert på Campus Ålesund. Her inviteres skoleklasser inn for å leke og lære – og forhåpentligvis også fremme interessen for realfag. Det er imponerende hva elevene får til så snart interessen er vekket.

Det var en motivert verdenspresident og RI direktør som satt i bilen på vei til flyplassen etter dette besøket i distriktet vårt. Vi håper å se dere igjen om ikke så lenge!  
Hvordan fortelle om Rotary?

22. november 2022

Hvordan fortelle om Rotary?

Kommunikasjonskomiteen i "Rotary Klubber i Norge" (tidligere NORFO) inviterer til digitale kurs om å pirre nysgjerrighet og vekke interesse for Rotary. Dette kjøres i form av et webinar, - delta enten 30. november eller 1. desember!

Månedsbrev for november

21. november 2022

Månedsbrev for november

Distriktsguvernør Gunhild Aalstad har nå sendt ut månedsbrevet for november. Hun åpner med månedens tema i Rotary, - som er Rotaryfondet. Videre setter hun fokus på RYLA 2023, samt oppsummering og fotos fra verdenspresidenten besøk i vårt distrikt.

Presidentforum Oppland øst med tema kommunikasjon

18. november 2022

Presidentforum Oppland øst med tema kommunikasjon

Assisterende guvernør i Oppland Øst, Torveig Dahl, inviterte til møte i presidentforum med samling i Gjøvik den 17, november. Det ble gode diskusjoner over temaene kommunikasjon og rekruttering av nye medlemmer!

Hektisk innspurt på Campus Ålesund

31. oktober 2022

Hektisk innspurt på Campus Ålesund

Det ble en hektisk dag for verdenspresident Jennifer Jones på den siste dagen på besøk her i distriktet. Etter åpning av Rotaryhagen i Ulsteinvik, bar det direkte til NMK i Ålesund. Der ventet interessante foredrag og besøk i simulatorsenteret.

Verdenspresidenten åpnet Rotaryhagen

31. oktober 2022

Verdenspresidenten åpnet Rotaryhagen

I dag åpnet Rotarys øverste leder, Jennifer Jones, Rotaryhagen i Ulsteinvik. Dette er et prosjekt Ulstein rotaryklubb har jobbet med over lengre tid – og resultatet er både strålende og nyttig.

For en kveld – og for en dame!

30. oktober 2022

For en kveld – og for en dame!

Det var en stor opplevelse for de mange som fikk møte Rotary International sin øverste leder, Jennifer Jones, på Waterfront Hotel i Ålesund i kveld.

Stor interesse for å møte RI-president Jennifer Jones!

26. oktober 2022

Stor interesse for å møte RI-president Jennifer Jones!

Søndag kveld er det 55 heldige som får den store gleden av å spise middag sammen med RI-president Jennifer Jones. Plassene til middag på Waterfront søndag kveld er allerede fullbooket! Men det er fortsatt mulig til å melde seg på det åpne møtet!

MÅNEDSBREV OKTOBER TILGJENGELIG

16. oktober 2022

MÅNEDSBREV OKTOBER TILGJENGELIG

Guvernør Gunhild har nå distribuert månedsbrevet for oktober. Løp, "kjøp", les!

Rotarys øverste leder til D2305, Ålesund og Ulsteinvik

13. oktober 2022

Rotarys øverste leder til D2305, Ålesund og Ulsteinvik

Den 30.-31. oktober kommer presidenten for Rotary International (RI), Jennifer Jones, på besøk til Ålesund og Ulsteinvik. Dette er første gang i historien at øverste leder for denne verdensomspennende organisasjonen besøker vårt rotarydistrikt.

Guvernøren besøker klubber i øst og vest

13. oktober 2022

Guvernøren besøker klubber i øst og vest

Distriktsguvernør Gunhild Aalstad har hittil i høst besøkt halvparten av distriktets 50 Rotary-klubber. Nye klubber står nå for tur til å få besøk. "Jeg har satt på vinterdekk", sier Gunhild, - og reiseruta er klar! Da er det bare å glede seg til besøket!Sosiale medier

Relevante lenker

Opprett autogiro til TRF

Håndboka 2022-2023

Kommunikasjonsplan Rotary
i Norge 2018-2021

Rotary i Norge

Rotary International

My Rotary

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...
Les mer