For en kveld – og for en dame!Det var en stor opplevelse for de mange som fikk møte Rotary International sin øverste leder, Jennifer Jones, på Waterfront Hotel i Ålesund i kveld.

Maken til jovial, jordnær, interessert, engasjerende og inspirerende dame skal du lete lenge etter! Så heldige vi rotarianere er som har Jennifer som øverste leder av denne verdensomspennende organisasjonen.

Verdenspresident Jennifer, som skal tilbringe to dager her i regionen, fortalte om reisene hun har, og skal, gjennomføre i løpet av dette rotaryåret. Hun har allerede vært i flere land, og planen er å aktivt delta på utvalgte prosjekter rundt omkring i verden som til sammen dekker de syv satsingsområdene Rotary jobber innenfor; forbedre mødre- og barnehelse, forebygge sykdom og gi behandling, forbedre vann- og sanitærforhold, fremme fred og konfliktløsning, støtte til grunnutdanning og leseferdigheter og fremme økonomi- og samfunnsutvikling. Viktig for Rotary er også miljø og bærekraftige løsninger.

Med seg på denne reisen har hun TV-team og personer som kan bidra til at det blir satt ekstra fokus på prosjektene. Dette for at flest mulig skal få innsikt i det Rotary jobber med – og for at de også skal få lyst til å bidra i dette arbeidet.

- Vi i Rotary gjør mye godt rundt omkring i verden. Men for at vi skal bli flere som kan bidra i dette viktige arbeidet med å gjøre verden bedre for flest mulige, må vi fortelle om det arbeidet vi gjør. Vi må få frem de enkelte reelle historiene og vise hva det arbeidet vi gjør betyr for de som er berørte. Dette er viktig for å skape engasjement, sa hun.


Jennifer Jones skapte engasjement og hele salen lyttet. Det gjorde vi også da Kari Aina Eik, som er leder for FNs program for smarte, bærekraftige byer, stod på podiet. Hun kunne fortelle at Ålesund var den første byen i Norge som ble tatt opp i FN-programmet Smart Cities og gjennomførte analysen som viser hvor kommunen bør legge innsatsen i sitt bærekraftsarbeid. Hun kunne også fortelle at hele regionen nå er med i denne satsingen og at simuleringsmiljøet i Campus Ålesund har fått en nøkkelrolle for denne satsingen i hele verden. Dette simuleringsmiljøet skal verdenspresident Jennifer besøke i løpet av morgendagen.

Verdenspresident Jennifer Jones har den siste tiden vært på turne i sone 17 og 18, som blant annet Norge er en del av. Lena Mjerskaug er RI President for disse sonene, og har vært med Jennifer på hele denne turneen. Lena er godt kjent i distriktet vårt, og smilte fra øre til øre da hun tok podiet.


- Jeg greier ikke å slutte å smile. Nå er denne turneen snart over, dette er det siste stedet vi besøker – vi har spart det beste til slutt! Jeg har sagt til Jennifer at dette er det fineste stedet i verden, og det er det. Jeg har vært her i distriktet mange ganger, sist under distriktskonferansen på Gjøvik. Det er kjekt å se så mange kjente fjes i salen, sa hun.


Stor stas var det også å få høre på distriktguvernør Gunhild sin velkomst til verdenspresidenten. Hun fortalte om distriktet, klubbene og det arbeidet vi gjør her. Ordfører i Ålesund kommune, Eva Vinje Aurdal, fulgte opp og fortalte om Ålesund og den historien vi som bor her har med oss. At hun er stolt over næringslivet i regionen og den satsingen byen og regionen har for å skape en bærekraftig fremtid, er helt klart.


Som avslutning på kvelden, ble Ålesund rotaryklubb sitt arbeid med å etablere en satellitt-klubb for yngre rotarianere presentert. Denne satsingen heiet verdenspresidenten på. Hun erklærte den aller nyeste rotaryklubben, Rotary Young, for etablert og festet en pin på jakkeslaget til alle de 9 unge medlemmene som var til stede i salen. Stor stas!Tusen takk til Lidun Hareide fra Ulstein rotaryklubb som ledet programmet på en fortreffelig lun og god måte denne kvelden. Takk også til resten av komiteen som har arrangert dette besøket; Gunnar Kvalsund, Greta Herje, Rolf Klock og Berit Westad.

I morgen fortsetter rundturen for verdenspresidenten og RI direktør Lena her i regionen vår. Da er det besøk til Ulsteinvik, der Jennifer Jones skal ha offisiell åpning av Rotaryhagen som Ulstein rotaryklubb har etablert ved Holsekerdalen omsorgsbustadar. I etterkant går turen til NMK for et møte med forskningsinstitusjoner og høyskoler før simulatorsenteret skal avlegges et besøk. Det blir en spennende dag i morgen også!


 
Hvordan fortelle om Rotary?

22. november 2022

Hvordan fortelle om Rotary?

Kommunikasjonskomiteen i "Rotary Klubber i Norge" (tidligere NORFO) inviterer til digitale kurs om å pirre nysgjerrighet og vekke interesse for Rotary. Dette kjøres i form av et webinar, - delta enten 30. november eller 1. desember!

Månedsbrev for november

21. november 2022

Månedsbrev for november

Distriktsguvernør Gunhild Aalstad har nå sendt ut månedsbrevet for november. Hun åpner med månedens tema i Rotary, - som er Rotaryfondet. Videre setter hun fokus på RYLA 2023, samt oppsummering og fotos fra verdenspresidenten besøk i vårt distrikt.

Presidentforum Oppland øst med tema kommunikasjon

18. november 2022

Presidentforum Oppland øst med tema kommunikasjon

Assisterende guvernør i Oppland Øst, Torveig Dahl, inviterte til møte i presidentforum med samling i Gjøvik den 17, november. Det ble gode diskusjoner over temaene kommunikasjon og rekruttering av nye medlemmer!

Hektisk innspurt på Campus Ålesund

31. oktober 2022

Hektisk innspurt på Campus Ålesund

Det ble en hektisk dag for verdenspresident Jennifer Jones på den siste dagen på besøk her i distriktet. Etter åpning av Rotaryhagen i Ulsteinvik, bar det direkte til NMK i Ålesund. Der ventet interessante foredrag og besøk i simulatorsenteret.

Verdenspresidenten åpnet Rotaryhagen

31. oktober 2022

Verdenspresidenten åpnet Rotaryhagen

I dag åpnet Rotarys øverste leder, Jennifer Jones, Rotaryhagen i Ulsteinvik. Dette er et prosjekt Ulstein rotaryklubb har jobbet med over lengre tid – og resultatet er både strålende og nyttig.

For en kveld – og for en dame!

30. oktober 2022

For en kveld – og for en dame!

Det var en stor opplevelse for de mange som fikk møte Rotary International sin øverste leder, Jennifer Jones, på Waterfront Hotel i Ålesund i kveld.

Stor interesse for å møte RI-president Jennifer Jones!

26. oktober 2022

Stor interesse for å møte RI-president Jennifer Jones!

Søndag kveld er det 55 heldige som får den store gleden av å spise middag sammen med RI-president Jennifer Jones. Plassene til middag på Waterfront søndag kveld er allerede fullbooket! Men det er fortsatt mulig til å melde seg på det åpne møtet!

MÅNEDSBREV OKTOBER TILGJENGELIG

16. oktober 2022

MÅNEDSBREV OKTOBER TILGJENGELIG

Guvernør Gunhild har nå distribuert månedsbrevet for oktober. Løp, "kjøp", les!

Rotarys øverste leder til D2305, Ålesund og Ulsteinvik

13. oktober 2022

Rotarys øverste leder til D2305, Ålesund og Ulsteinvik

Den 30.-31. oktober kommer presidenten for Rotary International (RI), Jennifer Jones, på besøk til Ålesund og Ulsteinvik. Dette er første gang i historien at øverste leder for denne verdensomspennende organisasjonen besøker vårt rotarydistrikt.

Guvernøren besøker klubber i øst og vest

13. oktober 2022

Guvernøren besøker klubber i øst og vest

Distriktsguvernør Gunhild Aalstad har hittil i høst besøkt halvparten av distriktets 50 Rotary-klubber. Nye klubber står nå for tur til å få besøk. "Jeg har satt på vinterdekk", sier Gunhild, - og reiseruta er klar! Da er det bare å glede seg til besøket!Sosiale medier

Relevante lenker

Opprett autogiro til TRF

Håndboka 2022-2023

Kommunikasjonsplan Rotary
i Norge 2018-2021

Rotary i Norge

Rotary International

My Rotary

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...
Les mer