Rotarys øverste leder til D2305, Ålesund og Ulsteinvik


Rotary International President 2022-23, Jennifer Jones.

Den 30.-31. oktober kommer presidenten for Rotary International (RI), Jennifer Jones, på besøk til Ålesund og Ulsteinvik. Dette er første gang siden Rotary ble etablert i 1905 at øverste leder for denne verdensomspennende organisasjonen besøker vårt rotarydistrikt. 

- Dette er en stor begivenhet for alle våre vel 1600 klubbmedlemmer. Jeg setter stor pris på det arbeidet som klubbene på Sunnmøre gjør for å arrangere dette unike besøket. Dette blir en opplevelse for alle i hele distriktet og jeg håper mange tar turen til Ålesund for å oppleve dette, sier distriktguvernør Gunhild Aalstad.

Verdenspresident Jones skal på besøk til Danmark i forbindelse med et arrangement der. Endringer i reiseruten derfra gjorde at hun fikk muligheten til et besøk i Norge.

Lidun Hareide, fra Ulstein Rotaryklubb, er en av dem som har jobbet aktivt for å få verdenspresidenten i RI til Sunnmøre. Sammen med Gunnar Kvalsund fra Giske Rotaryklubb og Berit Westad fra Ålesund Rotaryklubb har hun også samordnet planleggingen av besøket.

- Jennifer Jones er leder for 1,4 millioner rotarianere fordelt på over 170 land og geografiske regioner verden over. Det var flere rotaryklubber i Norge som ønsket besøk av henne da anledningen bød seg. At hun valgte å komme hit til oss, er nesten litt overveldende. Her har vi en fantastisk natur, en flott by, mange engasjerte rotarymedlemmer og et spennende opplegg å tilby. Dette gleder vi oss til, sier hun.

Bærekraftig miljø

Rotary jobber med prosjekter både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Satsingsområdene og prosjektene omfatter alt fra fredsforebyggende arbeid og helsefremmende tiltak til grunnleggende utdanning og samfunnsutvikling.

- Bærekraftig miljø er det nyeste satsingsområdet i Rotary. At Jennifer Jones får se og høre mer om den satsingen vi har i Ålesund innenfor dette området, tenker vi er viktig. Det var nok dette, samt det flotte kompetansemiljøet vi har innen maritim næring her i regionen, som var avgjørende for at hun valgte å komme hit. Det blir også kjekt å få vise frem prosjekter som de lokale Rotaryklubbene jobber med. Ekstra stas blir det at Jennifer Jones skal åpne Rotaryhagen som Ulstein Rotaryklubb har etablert i tilknytning til det lokale eldresenteret, sier Hareide.

En opplevelse du vil huske lenge

Søndag den 30. oktober kl. 18:30 blir det arrangert et åpent møte der alle interesserte er hjertelig velkomne. Her vil både distriktsguvernør Gunhild Aalstad, ordfører i Ålesund, Eva Vinje Aurdal og verdenspresidenten i RI, Jennifer Jones delta. Billetter til dette gratisarrangementet får du ved å gå inn på tikkio.com

- Dette arrangementet vil bli en opplevelse de fleste vil huske lenge. Vi gleder oss til å vise verdenspresidenten resultatet av det arbeidet Ålesund Rotaryklubb har gjort for å etablere Rotary Young, en satellitt-klubb for yngre rotarianere, i Ålesund. Jeg vet også at Jones er en fenomenal taler som virkelig inspirerer andre til å gjøre godt i verden. Dette blir stas!, sier Lidun Hareide.


 
Hvordan fortelle om Rotary?

22. november 2022

Hvordan fortelle om Rotary?

Kommunikasjonskomiteen i "Rotary Klubber i Norge" (tidligere NORFO) inviterer til digitale kurs om å pirre nysgjerrighet og vekke interesse for Rotary. Dette kjøres i form av et webinar, - delta enten 30. november eller 1. desember!

Månedsbrev for november

21. november 2022

Månedsbrev for november

Distriktsguvernør Gunhild Aalstad har nå sendt ut månedsbrevet for november. Hun åpner med månedens tema i Rotary, - som er Rotaryfondet. Videre setter hun fokus på RYLA 2023, samt oppsummering og fotos fra verdenspresidenten besøk i vårt distrikt.

Presidentforum Oppland øst med tema kommunikasjon

18. november 2022

Presidentforum Oppland øst med tema kommunikasjon

Assisterende guvernør i Oppland Øst, Torveig Dahl, inviterte til møte i presidentforum med samling i Gjøvik den 17, november. Det ble gode diskusjoner over temaene kommunikasjon og rekruttering av nye medlemmer!

Hektisk innspurt på Campus Ålesund

31. oktober 2022

Hektisk innspurt på Campus Ålesund

Det ble en hektisk dag for verdenspresident Jennifer Jones på den siste dagen på besøk her i distriktet. Etter åpning av Rotaryhagen i Ulsteinvik, bar det direkte til NMK i Ålesund. Der ventet interessante foredrag og besøk i simulatorsenteret.

Verdenspresidenten åpnet Rotaryhagen

31. oktober 2022

Verdenspresidenten åpnet Rotaryhagen

I dag åpnet Rotarys øverste leder, Jennifer Jones, Rotaryhagen i Ulsteinvik. Dette er et prosjekt Ulstein rotaryklubb har jobbet med over lengre tid – og resultatet er både strålende og nyttig.

For en kveld – og for en dame!

30. oktober 2022

For en kveld – og for en dame!

Det var en stor opplevelse for de mange som fikk møte Rotary International sin øverste leder, Jennifer Jones, på Waterfront Hotel i Ålesund i kveld.

Stor interesse for å møte RI-president Jennifer Jones!

26. oktober 2022

Stor interesse for å møte RI-president Jennifer Jones!

Søndag kveld er det 55 heldige som får den store gleden av å spise middag sammen med RI-president Jennifer Jones. Plassene til middag på Waterfront søndag kveld er allerede fullbooket! Men det er fortsatt mulig til å melde seg på det åpne møtet!

MÅNEDSBREV OKTOBER TILGJENGELIG

16. oktober 2022

MÅNEDSBREV OKTOBER TILGJENGELIG

Guvernør Gunhild har nå distribuert månedsbrevet for oktober. Løp, "kjøp", les!

Rotarys øverste leder til D2305, Ålesund og Ulsteinvik

13. oktober 2022

Rotarys øverste leder til D2305, Ålesund og Ulsteinvik

Den 30.-31. oktober kommer presidenten for Rotary International (RI), Jennifer Jones, på besøk til Ålesund og Ulsteinvik. Dette er første gang i historien at øverste leder for denne verdensomspennende organisasjonen besøker vårt rotarydistrikt.

Guvernøren besøker klubber i øst og vest

13. oktober 2022

Guvernøren besøker klubber i øst og vest

Distriktsguvernør Gunhild Aalstad har hittil i høst besøkt halvparten av distriktets 50 Rotary-klubber. Nye klubber står nå for tur til å få besøk. "Jeg har satt på vinterdekk", sier Gunhild, - og reiseruta er klar! Da er det bare å glede seg til besøket!Sosiale medier

Relevante lenker

Opprett autogiro til TRF

Håndboka 2022-2023

Kommunikasjonsplan Rotary
i Norge 2018-2021

Rotary i Norge

Rotary International

My Rotary

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...
Les mer