Guvernørens månedsbrev - augustGuvernørens månedsbrev for august er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Selv for en pensjonist er sommerferie viktig. For oss er sommeren hage og blomster, besøk av barnebarn og turer i skog og mark. Molteturene startet 10. juli og over 10 kg er nå enten frosset eller syltet.

Jeg håper alle har hatt en god sommer og er klare for å starte opp det nye Rotary året.

Aalesund Rotary Klubb

Distriktet gratulerer Aalesund Rotaryklubb med 90 år den 31. august 2019. Aalesund er den eldste klubben i vårt distrikt og ble som første klubb chartret i 1929, samme dato av Bergen Rotary Klubb.

Aalesund RK har vært fadder for åtte av klubbene i vårt distrikt, Ålesund, Molde, Ørsta, Volda, Sykkylven, Ulstein, Hareide og Herøy.

Den første klubben som ble stiftet i Norge var Christiania Rotary Klubb 1. juni 1922, i dag Oslo RK. Dette er også året da ungdomsutveksling ble startet i Rotary, de første studenter sendt ut fra København i 1929.

Distriktskonferansen

Årsmelding og regnskap fra siste året skal godkjennes på årsmøtet under distriktskonferansen på Øyer den 22. september. Dokumenter sendes ut til klubbene senest 3 uker før distriktskonferansen. Klubbens representant til årsmøtet må være kjent med klubbens innstilling til denne.

TRF

Distriktet har også i år midler til District Grant, søknadsfristen er 15. november 2019. Søknad om støtte til Global Grant tas fortløpende gjennom året, men distriktets TRF ansvarlige, PDG Gunnar Kvalsund, ønsker informasjon om prosjekter som forventes startet opp inneværende Rotary år så snart som mulig.

Distriktet har disponibelt 69.853,58 USD for 2019-2020, av disse er 39.411,32 USD ubrukte midler overført fra tidligere år. 

Medlemstallet pr 1. juli 2019

Distriktet har pr 1. juli 2019 totalt 1681 medlemmer. Dette er en nedgang på 43 fra tilsvarende tidspunkt i 2018. Det er store ulikheter innenfor distriktet, der mange klubber får færre medlemmer, mens nesten like mange øker antallet. Distriktet gratulerer Sula RK med økning på 50 % sist Rotaryår og Aalesund RK med 22%.

Neste måneds Rotary tema

September er måneden for grunnleggende utdanning, det å kunne lese og skrive. Av verdens befolkning er det 17 % som er analfabeter. Grunnleggende utdanning, det å kunne lese og skrive er ett av seks fokus områder for etablering av prosjekt (Global Grant) i Rotary. Å gi tilgang til utdanning og kunnskap er med på å skape forståelse og fred i verden samtidig som det bidrar til utvikling. I vårt distrikt går mange av prosjektene til å legge til rette for utdanning av barn og voksne, en viktig forutsetning for fremtiden i lokalsamfunn. Se her for å finne ut mer om neste måneds tema: https://www.rotary.org/en/our-causes/supporting-education

Tider og frister

  • Distriktskonferansen arrangeres på Scandic Hafjell i Øyer fra 21.-22. september. Program er sendt ut og frist for påmelding til henry.hoel@herdas.no er 16. august.
  • Utstilling av prosjekt under distriktskonferansen– Vennskapets hus – påmelding innen 14. august til lundgaard.ashild@gmail.com.
  • Søknad på District Grant frist 15. november 2019   
  • PETS arrangeres den 14.-15. mars 2020 på Dombås
  • Styreseminar Vest 28. mars 2020 Ålesund
  • Styreseminar Øst 18. april 2020 Gjøvik

 Månedens tips

Det viktig å gjøre seg kjent med Rotary. Logg inn på MyRotary https://my.rotary.org/en/learning-reference og se muligheten for kurs på nett. De fleste tema er dekket og kan bidra til tips og kunnskap om organisasjonen.

 Nyheter fra RI

Rotary International lyser ut sentrale funksjoner innen kommunikasjon, økonomi og strategisk planlegging, søknadsfrist 12. august 2019. Vervene er ledige fra Rotaryåret 2020/21. Er du interessert i mer opplysninger finner du stillingene og kobling til søknadsskjema her:

https://my.rotary.org/en/apply-serve-2020-21-rotary-committee

Rotarian Magazine

Bladet utgis av Rotary International, her kan du lese bladet for august: https://rotarianmagazine-us.rotary.org/rotarian/august_2019/MobilePagedReplica.action?pm=2&folio=Cover#pg1

Hilsen
Vigdis Osbak
DG 2019-2020

vosbak@hotmail.com
 
Guvernørens månedsbrev - juli

3. juli 2020

Guvernørens månedsbrev - juli

Vår nye distriktsguvernør, Roald Fiksdal, har nå sendt ut sitt første nyhetsbrev til de 50 klubbene i vårt distrikt. Du kan lese det her.

Guvernørskifte i distriktet

27. juni 2020

Guvernørskifte i distriktet

Den 26. juni ble det gjennomført guvernørskiftet i Distrikt 2305. Den høytidelige begivenheten fant sted på Vestnes Fjordhotell med over 20 gjester til stede.

Presidentskifte på grensen

25. juni 2020

Presidentskifte på grensen

Det nærmer seg nytt rotaryår og alle klubbene i distriktet har nå gjennomført presidentskifte. I år ble dette litt spesielt i Eda/Eidskog Rotaryklubb, som har medlemmer både i Sverige og Norge.

Guvernørens månedsbrev - juni

15. juni 2020

Guvernørens månedsbrev - juni

Guvernørens månedsbrev for juni er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Redusert kontingent for studenter!

7. juni 2020

Redusert kontingent for studenter!

I møtet den 27. mars vedtok styret i distriktet en prøveordning som vil gi studenter redusert kontingent fra og med kommende rotaryår som starter 1. juli.

Bli med på årets digitale Convention!

6. juni 2020

Bli med på årets digitale Convention!

Nå kan du melde deg på 2020 Rotary Virtual Convention! Nyt dette flotte arrangementet hjemmefra i perioden 20.-26. juni. Det vil ikke koste deg noe, men det vil gi deg mye!

Hyppige og effektive møter

5. juni 2020

Hyppige og effektive møter

Det 8. styremøtet i distriktet dette rotaryåret ble gjennomført fredag 5. juni. Takket være digitale plattformer har vårens styremøter vært hyppige, og svært effektive.

Distriktsguvernøren møtte presidentene

28. mai 2020

Distriktsguvernøren møtte presidentene

Den 27. mai var årets klubbpresidenter inviterte til et digitalt møte med distriktsguvernør Vigdis Osbak og distriktsledelsen. Her var det fullt oppmøte, med over 60 deltakere!

Guvernørens månedsbrev - mai

4. mai 2020

Guvernørens månedsbrev - mai

Guvernørens månedsbrev for mai er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Digitalt styremøte

24. april 2020

Digitalt styremøte

Joda, det fungerer også godt med digitale styremøter. Kunsten er å være disiplinert og snakke en etter en. Det gikk kjempefint!

Sosiale medier

Relevante lenker

Håndboka 2020-2021

Håndboka 2019-2020

Kommunikasjonsplan Rotary
i Norge 2018-2021

Rotary i Norge

Rotary International

My Rotary

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer