Til glede og inspirasjonFor en dag det ble da Sula Rotaryklubb inviterte rotarymedlemmer og venner med på sin 51-års jubileumstur til Herøy søndag 26. mai. Et herlig initiativ – og en fantastisk opplevelse. Takk!

Med klubbens 50-års jubileumstur til indre fjordstrøk i 2018 friskt i minne, var vi ikke sene med å melde oss på da vi fikk invitasjon om å delta også på årets tur sammen med gjengen fra Sula og deres venner. Hele dagen skulle tilbringes i ytre strøk og mye spennende stod på programmet.

Med egen bussjåfør i klubben, var det klart for felles transport. Og på fergen fra Sulesund med mange «gamle» venner sittende rundt omkring, vart stemningen allerede på topp. Når vi i tillegg hadde egen guide med oss i bussen, som loset oss både gjennom Ulsteinvik, Hareid og etter hvert også Herøy, kunne det knapt bli bedre – trodde vi. Men det var før vi ankom første stopp i Herøy, «Bak dei blå dørene» i Tjørvåg hos Grethe Elin Enerhaug og hennes Anders.

Multikunstnere der kreativiteten blomstrer bak mottoet «Gjer det du kan med det du har der du er». For noen mennesker – og for et flott sted de har bygget opp!
Grethe Elin Enerhaug er også sterkt engasjert i Ukrainabussen, og ble svært glad for gaven på kr 5000 fra Sula Rotaryklubb.

Etter omvisning, god prat og en riktig så god lunsj, gikk turen videre til «Meir enn tusen ord-løda», der fotograf Kristoffer Nærø Ytterland tok imot oss og fortalte om satsingen. Den gamle løa var restaurert og fungerte nå både som festlokale og som galleri for de flotte fotoene dette talentet formidler. Fantastiske naturfoto fylte alle veggene – alle fra lokale omgivelser.
Vi reiste videre til Fosnavåg for å besøke Herøy kystlag, der Robert Voldnes tok imot oss og sørget for omvisning på den gamle buda og slippen. Drømmen er å etablere et museum der. Engasjerte mennesker har i lang tid samlet mange gamle båter som ellers ville gått tapt, i tillegg til maskiner og annet utstyr. Den tre etasjer gamle bygningen var fullt utnyttet og en levende Robert var en engasjert og levende formidler.


Siste etappe på dagens utflukt gikk med båten Skreddaren til «Skotholmen», det Magnus Bergseth og Jakob Haugen tok vel imot oss. Historien om holmen fungerte som en herlig aperitiff til den nydelige fiskesuppen som ble servert. En aldeles fortreffelig opplevelse, var det!
Godt fornøyde med dagen og de mange opplevelsene, gikk turen tilbake til Fosnavåg der bussen ventet. En siste koselig kjøretur via Hareid og hjem, ventet. Tusen takk til Sula Rotaryklubb for et fortreffelig arrangement! Slike turer bringer medlemmene nærmere og viser andre hva Rotary faktisk er og står for. Vi håper mange andre klubber blir inspirerte av dere. Dere er en fantastisk gjeng som vi alle er stolte av! 
 
Guvernørens månedsbrev - juli

3. juli 2020

Guvernørens månedsbrev - juli

Vår nye distriktsguvernør, Roald Fiksdal, har nå sendt ut sitt første nyhetsbrev til de 50 klubbene i vårt distrikt. Du kan lese det her.

Guvernørskifte i distriktet

27. juni 2020

Guvernørskifte i distriktet

Den 26. juni ble det gjennomført guvernørskiftet i Distrikt 2305. Den høytidelige begivenheten fant sted på Vestnes Fjordhotell med over 20 gjester til stede.

Presidentskifte på grensen

25. juni 2020

Presidentskifte på grensen

Det nærmer seg nytt rotaryår og alle klubbene i distriktet har nå gjennomført presidentskifte. I år ble dette litt spesielt i Eda/Eidskog Rotaryklubb, som har medlemmer både i Sverige og Norge.

Guvernørens månedsbrev - juni

15. juni 2020

Guvernørens månedsbrev - juni

Guvernørens månedsbrev for juni er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Redusert kontingent for studenter!

7. juni 2020

Redusert kontingent for studenter!

I møtet den 27. mars vedtok styret i distriktet en prøveordning som vil gi studenter redusert kontingent fra og med kommende rotaryår som starter 1. juli.

Bli med på årets digitale Convention!

6. juni 2020

Bli med på årets digitale Convention!

Nå kan du melde deg på 2020 Rotary Virtual Convention! Nyt dette flotte arrangementet hjemmefra i perioden 20.-26. juni. Det vil ikke koste deg noe, men det vil gi deg mye!

Hyppige og effektive møter

5. juni 2020

Hyppige og effektive møter

Det 8. styremøtet i distriktet dette rotaryåret ble gjennomført fredag 5. juni. Takket være digitale plattformer har vårens styremøter vært hyppige, og svært effektive.

Distriktsguvernøren møtte presidentene

28. mai 2020

Distriktsguvernøren møtte presidentene

Den 27. mai var årets klubbpresidenter inviterte til et digitalt møte med distriktsguvernør Vigdis Osbak og distriktsledelsen. Her var det fullt oppmøte, med over 60 deltakere!

Guvernørens månedsbrev - mai

4. mai 2020

Guvernørens månedsbrev - mai

Guvernørens månedsbrev for mai er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Digitalt styremøte

24. april 2020

Digitalt styremøte

Joda, det fungerer også godt med digitale styremøter. Kunsten er å være disiplinert og snakke en etter en. Det gikk kjempefint!

Sosiale medier

Relevante lenker

Håndboka 2020-2021

Håndboka 2019-2020

Kommunikasjonsplan Rotary
i Norge 2018-2021

Rotary i Norge

Rotary International

My Rotary

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer