KLUBBINFO / TRF / END POLIO NOW


Vår lengste og mest betydelige innsats

Poliomyelitt er en svært smittsom sykdom som oftest rammer barn under 5 år. Polioviruset spres fra person til person, vanligvis gjennom forurenset vann. Det kan angripe nervesystemet, og i noen tilfeller føre til lammelse. Kampen for å avslutte polio ledes av Global Polio Eradication Initiative (GPEI), som inkluderer Rotary, UNICEF, USAs senter for sykdomskontroll og forebygging (CDC), Verdens helseorganisasjon (WHO), Bill & Melinda Gates Foundation, og flere regjeringer i verden, med støtte fra mange andre over hele verden.

Rotary er et internasjonalt samfunn som samler ledere som går opp for å ta på seg verdens vanskeligste utfordringer, lokalt og globalt. Utryddelsen av polio er en av våre lengste og mest betydelige innsats. Sammen med våre partnere har vi hjulpet til med å immunisere mer enn 2,5 milliarder barn i 122 land mot polio. Vi har redusert polio tilfeller med 99,9 prosent over hele verden, og vi vil ikke stoppe før vi sykdommen er fjernet for godt. Det er nå registrert poliotilfeller i kun tre land i verden.

Med mindre vi utrydder polio, kan vi innen 10 år se så mange som 200.000 nye tilfeller hvert år, over hele verden. Sykdommen er endemisk i bare tre land, men med mindre vi når hvert eneste barn med vaksinen, er ingen barn hvor som helst trygt.

Les mer om Rotarys kamp mot polio på https://www.endpolio.org/Sosiale medier

Relevante lenker

Opprett autogiro til TRF

Håndboka 2022-2023

Kommunikasjonsplan Rotary
i Norge 2018-2021

Rotary i Norge

Rotary International

My Rotary

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...
Les mer