ROTARY: GJØR EN FORSKJELLRI-president for 2017-2018, Ian Riseley, valgte «Rotary: making a difference», som årets tema. Her forteller han selv hvorfor han valgte dette temaet og hva det betyr.

«For noen år siden spurte en ny bekjent meg hva som burde vært et enkelt spørsmål: "Hva er Rotary?" Jeg åpnet munnen min for å svare og så stoppet kort med oppfatningen at jeg bare ikke visste hvor jeg skulle begynne. Problemet var ikke at jeg ikke visste hva Rotary var. Problemet var at Rotary var - og er - for stort og komplekst til at det er enkelt å definere.

 

Vi er en medlemsbasert organisasjon, en klubb-basert organisasjon og en servicebasert organisasjon; Vi er lokale, regionale og internasjonale; Vi er fellesskapsmedlemmer, forretningsfolk og fagfolk, arbeidere og pensjonerte, aktive i nesten alle land i verden. Hver enkelt av våre 1,2 millioner medlemmer har et unikt sett med mål, erfaringer og prioriteringer; hver og en av oss har en unik forståelse av Rotary. For meg er Rotary definert ikke av hvem vi er, men av det vi gjør - av potensialet som Rotary gir oss, og måtene vi innser det potensialet i meningsfull og varig tjeneste.

 

Rotary har eksistert i lang tid: 112 år. På noen måter har vi endret seg enormt, etter hvert som vi har vokst, modnet og tilpasset de endrede behovene til våre medlemmer og lokalsamfunn. I våre grunnleggende, forblir vi likevel: En organisasjon av mennesker med lyst - og gjennom Rotary, evnen - til å gjøre en forskjell i våre lokalsamfunn og verden.

 

Vi svarer på spørsmålet "Hva er Rotary?" med våre handlinger, ved å gjøre en forskjell
gjennom vår tjeneste. Som en organisasjon gjenkjenner vi hvor viktig det er at verden forstår hva Rotary er, og hva vi gjør. Samtidig vet vi at det er viktigere enn noensinne å la våre klubber definere hva de vil legg i sin Rotary-service. Som rotarianer har vi mer fleksibilitet enn noensinne å bestemme hvordan vi vil at våre klubber skal møte, jobbe og vokse. Vi er mer enn noensinne fokusert på å sørge for at Rotary gjenspeiler menneskene vi tjener, med flere kvinner og et mer variert medlemskap. Og vi jobber hardt for å sikre at Rotary forblir verdens fremste frivillige organisasjon, ved å legge vekt på langsiktig planlegging, bærekraftig service og kontinuitet i ledelse på alle nivåer.

 

I 2017-18 vil vi svare på spørsmålet "Hva er Rotary?" med temaet Rotary: Making a Difference. Men hver av oss velger å tjene, vi gjør det fordi vi vet at vår tjeneste gjør en forskjell i andres liv. Enten vi bygger en ny lekeplass eller en ny skole, forbedrer legehjelp eller sanitærarbeid, trener konfliktløsere eller jordmødre, vet vi at arbeidet vi gjør, vil forandre folks liv - på stort og lite - til det bedre. Uansett hvilken motivasjon hver av oss hadde for å bli med i Rotary, er det den tilfredsstillelsen vi finner i Rotary som får oss til å være. Tilfredshet med å vite at hver uke, år for år, er vi en del av Rotary: Å gjøre en forskjell.


 
Guvernørens månedsbrev - juni

18. juni 2018

Guvernørens månedsbrev - juni

Wictor Sandvold har nå sendt ut sitt siste månedsbrev som distriktsguvernør i Distrikt 2305. Du kan lese det her.

Guvernørskifte 2018-19

16. juni 2018

Guvernørskifte 2018-19

Under en seremoni på Vestnes lørdag 16. juni fikk Arvid Blindheim, DG (distriktsguvernør) i Distrikt 2305 for 2018-19, overrekt guvernørkjedet av DG 2017-18, Wictor Sandvold.

Flott markering av 50-åringen Sula Rotaryklubb!

13. juni 2018

Flott markering av 50-åringen Sula Rotaryklubb!

Lørdag 9. juni markerte Sula Rotaryklubb sitt 50-års jubileum. Men inviterte gjester på båttur i strålende sommersol innover Hjørundfjorden, ble dette en dag full av opplevelser.

Utvekslingsstudenter i startgropen

12. juni 2018

Utvekslingsstudenter i startgropen

Den 9. juni var 40 studenter og deres foresatte samlet til informasjonsmøte i Oslo. Dette som en siste forberedelse før ungdommene reiser ut i verden som utvekslingsstudenter i regi av Rotary.

På rundreise før hjemreise

8. juni 2018

På rundreise før hjemreise

Rotarys ungdomsutveksling bidrar hvert år til at flere ungdommer fra hele verden får et minnerikt år i Norge. Som en avslutning på oppholdet inviteres de med på en rundreise i det vakre landet vårt. Dette er fredsarbeid i praksis!

Guvernørens månedsbrev - mai

5. juni 2018

Guvernørens månedsbrev - mai

Distriktsguvernør Wictor Sandvold har nå sendt ut nyhetsbrevet for mai til klubbene i distriktet. Du kan lese det her.

Ungdom presenterer Rotary i film

30. mai 2018

Ungdom presenterer Rotary i film

Vi er godt fornøyde med deltakelsen, og spesielt med vinneren av den filmkonkurransen vi utlyste blant ungdommene i videregående skoler her på Sunnmøre høsten 2017, sier initiativtaker og prosjektleder Kristin Wangensteen fra Aalesund Øst Rotaryklubb.

Oppdaterte personvernregler

22. mai 2018

Oppdaterte personvernregler

Den nye EU-databeskyttelsesforordningen (GDPR) trer i kraft 25. mai. Rotary International har forberedt seg på den nye loven og som en del av dette er Rotary Privacy Policy oppdatert.

Velkomen til Distriktskonferansen 2018!

6. mai 2018

Velkomen til Distriktskonferansen 2018!

Distriktsguvernør for 2018-2019, Arvid Blindheim, og Vestnes Rotaryklubb ønskjer no velkomen til Distriktskonferansen som blir holdt på Scandic Rica Seilet i Molde den 21. – 23. september. Vi håper å se deg der!

Norsk-engelsk samarbeid i Sierra Leone

1. mai 2018

Norsk-engelsk samarbeid i Sierra Leone

Vennskapet mellom Volda Rotaryklubb og Ramsey Rotary Club i England har eksistert i flere tiår. Kontakten mellom klubbene har blitt fornyet og forsterket i de senere årene gjennom samarbeid for å bygge opp og støtte The David School i Sierra Leone.

Sosiale medier

Relevante lenker

Håndboka 2018-19

Håndboka 2017-18

Kommunikasjonsplan 2018-2021

Rotary i Norge

Rotary International

My Rotary

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer