ROTARY: GJØR EN FORSKJELLRI-president for 2017-2018, Ian Riseley, valgte «Rotary: making a difference», som årets tema. Her forteller han selv hvorfor han valgte dette temaet og hva det betyr.

«For noen år siden spurte en ny bekjent meg hva som burde vært et enkelt spørsmål: "Hva er Rotary?" Jeg åpnet munnen min for å svare og så stoppet kort med oppfatningen at jeg bare ikke visste hvor jeg skulle begynne. Problemet var ikke at jeg ikke visste hva Rotary var. Problemet var at Rotary var - og er - for stort og komplekst til at det er enkelt å definere.

 

Vi er en medlemsbasert organisasjon, en klubb-basert organisasjon og en servicebasert organisasjon; Vi er lokale, regionale og internasjonale; Vi er fellesskapsmedlemmer, forretningsfolk og fagfolk, arbeidere og pensjonerte, aktive i nesten alle land i verden. Hver enkelt av våre 1,2 millioner medlemmer har et unikt sett med mål, erfaringer og prioriteringer; hver og en av oss har en unik forståelse av Rotary. For meg er Rotary definert ikke av hvem vi er, men av det vi gjør - av potensialet som Rotary gir oss, og måtene vi innser det potensialet i meningsfull og varig tjeneste.

 

Rotary har eksistert i lang tid: 112 år. På noen måter har vi endret seg enormt, etter hvert som vi har vokst, modnet og tilpasset de endrede behovene til våre medlemmer og lokalsamfunn. I våre grunnleggende, forblir vi likevel: En organisasjon av mennesker med lyst - og gjennom Rotary, evnen - til å gjøre en forskjell i våre lokalsamfunn og verden.

 

Vi svarer på spørsmålet "Hva er Rotary?" med våre handlinger, ved å gjøre en forskjell
gjennom vår tjeneste. Som en organisasjon gjenkjenner vi hvor viktig det er at verden forstår hva Rotary er, og hva vi gjør. Samtidig vet vi at det er viktigere enn noensinne å la våre klubber definere hva de vil legg i sin Rotary-service. Som rotarianer har vi mer fleksibilitet enn noensinne å bestemme hvordan vi vil at våre klubber skal møte, jobbe og vokse. Vi er mer enn noensinne fokusert på å sørge for at Rotary gjenspeiler menneskene vi tjener, med flere kvinner og et mer variert medlemskap. Og vi jobber hardt for å sikre at Rotary forblir verdens fremste frivillige organisasjon, ved å legge vekt på langsiktig planlegging, bærekraftig service og kontinuitet i ledelse på alle nivåer.

 

I 2017-18 vil vi svare på spørsmålet "Hva er Rotary?" med temaet Rotary: Making a Difference. Men hver av oss velger å tjene, vi gjør det fordi vi vet at vår tjeneste gjør en forskjell i andres liv. Enten vi bygger en ny lekeplass eller en ny skole, forbedrer legehjelp eller sanitærarbeid, trener konfliktløsere eller jordmødre, vet vi at arbeidet vi gjør, vil forandre folks liv - på stort og lite - til det bedre. Uansett hvilken motivasjon hver av oss hadde for å bli med i Rotary, er det den tilfredsstillelsen vi finner i Rotary som får oss til å være. Tilfredshet med å vite at hver uke, år for år, er vi en del av Rotary: Å gjøre en forskjell.


 
RYLA - lederutvikling for unge

30. januar 2018

RYLA - lederutvikling for unge

Den 9.-11. mars arrangeres RYLA (Rotary Youth Leadership Award) på Honne hotel, Biri. Her har unge mellom 18 og 30 år som har lederambisjoner, en unik mulighet for påfyll. Påmeldingsfrist er 23. februar.

Givende - og utrolig kjekt!

29. januar 2018

Givende - og utrolig kjekt!

Den 27.-28. januar var distriktsledelsen, komiteledere og AGer samlet på Dombås. Fokus var på kommende rotaryår og hva som bør prioriteres for at vi skal kunne bistå klubbene best mulig for at de skal nå sine mål.

Guvernørens månedsbrev - januar

17. januar 2018

Guvernørens månedsbrev - januar

Guvernørens månedsbrev for januar 1018 er nå sendt ut til klubbene i D2305.

ROTARY INTERNATIONAL ASSEMBLY I SAN DIEGO

15. januar 2018

ROTARY INTERNATIONAL ASSEMBLY I SAN DIEGO

Vår kommende distriktsguvernør for 2018-2019, Arvid Blindheim, er denne uken på Rotary International Assembly i San Diego. De seks norske DGEene er alle på plass, sammen med DGEer fra hele verden.

Guvernørens månedsbrev - desember

14. desember 2017

Guvernørens månedsbrev - desember

Distriktsguvernør Wictor Sandvold sitt månedsbrev for desember 2017 er nå sendt ut til klubbene. Les hele månedsbrevet her.

Ledig verv som webredaktør i Norfo

13. desember 2017

Ledig verv som webredaktør i Norfo

Vervet som webredaktør i Norsk Rotaryforum (Norfo) er ledig med snarlig tiltredelse.

Sommerleirer for ungdommer – en god julegaveide?

5. desember 2017

Sommerleirer for ungdommer – en god julegaveide?

Nå er det på tide å begynne å finne norsk ungdom som ønsker å reise på Rotarys internasjonale sommerleirer i utlandet til sommeren!

Guvernørens månedsbrev - november

30. november 2017

Guvernørens månedsbrev - november

Distriktsguvernør Wictor Sandvold sitt månedsbrev for november 2017 kan du lese her.

Stor stas med RYLA 2017!

11. november 2017

Stor stas med RYLA 2017!

«Dette var utrolig bra – og nyttig!» Dommen var enstemmig fra de 25. deltakerne på RYLA 2017, som ble arrangert i Ulsteinvik 9.-11. november.

Stor gave til PolioPluss

24. oktober 2017

Stor gave til PolioPluss

Norfo gir 300.000 kroner til PolioPluss. Pengene skal overføres i navnene til klubbene i Norge.

Sosiale medier

Relevante lenker

Håndboka 2017-18

Rotary i Norge

Rotary International

My Rotary

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer