ROTARY: GJØR EN FORSKJELLRI-president for 2017-2018, Ian Riseley, valgte «Rotary: making a difference», som årets tema. Her forteller han selv hvorfor han valgte dette temaet og hva det betyr.

«For noen år siden spurte en ny bekjent meg hva som burde vært et enkelt spørsmål: "Hva er Rotary?" Jeg åpnet munnen min for å svare og så stoppet kort med oppfatningen at jeg bare ikke visste hvor jeg skulle begynne. Problemet var ikke at jeg ikke visste hva Rotary var. Problemet var at Rotary var - og er - for stort og komplekst til at det er enkelt å definere.

 

Vi er en medlemsbasert organisasjon, en klubb-basert organisasjon og en servicebasert organisasjon; Vi er lokale, regionale og internasjonale; Vi er fellesskapsmedlemmer, forretningsfolk og fagfolk, arbeidere og pensjonerte, aktive i nesten alle land i verden. Hver enkelt av våre 1,2 millioner medlemmer har et unikt sett med mål, erfaringer og prioriteringer; hver og en av oss har en unik forståelse av Rotary. For meg er Rotary definert ikke av hvem vi er, men av det vi gjør - av potensialet som Rotary gir oss, og måtene vi innser det potensialet i meningsfull og varig tjeneste.

 

Rotary har eksistert i lang tid: 112 år. På noen måter har vi endret seg enormt, etter hvert som vi har vokst, modnet og tilpasset de endrede behovene til våre medlemmer og lokalsamfunn. I våre grunnleggende, forblir vi likevel: En organisasjon av mennesker med lyst - og gjennom Rotary, evnen - til å gjøre en forskjell i våre lokalsamfunn og verden.

 

Vi svarer på spørsmålet "Hva er Rotary?" med våre handlinger, ved å gjøre en forskjell
gjennom vår tjeneste. Som en organisasjon gjenkjenner vi hvor viktig det er at verden forstår hva Rotary er, og hva vi gjør. Samtidig vet vi at det er viktigere enn noensinne å la våre klubber definere hva de vil legg i sin Rotary-service. Som rotarianer har vi mer fleksibilitet enn noensinne å bestemme hvordan vi vil at våre klubber skal møte, jobbe og vokse. Vi er mer enn noensinne fokusert på å sørge for at Rotary gjenspeiler menneskene vi tjener, med flere kvinner og et mer variert medlemskap. Og vi jobber hardt for å sikre at Rotary forblir verdens fremste frivillige organisasjon, ved å legge vekt på langsiktig planlegging, bærekraftig service og kontinuitet i ledelse på alle nivåer.

 

I 2017-18 vil vi svare på spørsmålet "Hva er Rotary?" med temaet Rotary: Making a Difference. Men hver av oss velger å tjene, vi gjør det fordi vi vet at vår tjeneste gjør en forskjell i andres liv. Enten vi bygger en ny lekeplass eller en ny skole, forbedrer legehjelp eller sanitærarbeid, trener konfliktløsere eller jordmødre, vet vi at arbeidet vi gjør, vil forandre folks liv - på stort og lite - til det bedre. Uansett hvilken motivasjon hver av oss hadde for å bli med i Rotary, er det den tilfredsstillelsen vi finner i Rotary som får oss til å være. Tilfredshet med å vite at hver uke, år for år, er vi en del av Rotary: Å gjøre en forskjell.


 
Stor stas med RYLA 2017!

11. november 2017

Stor stas med RYLA 2017!

«Dette var utrolig bra – og nyttig!» Dommen var enstemmig fra de 25. deltakerne på RYLA 2017, som ble arrangert i Ulsteinvik 9.-11. november.

Stor gave til PolioPluss

24. oktober 2017

Stor gave til PolioPluss

Norfo gir 300.000 kroner til PolioPluss. Pengene skal overføres i navnene til klubbene i Norge.

Rotary har (nesten) utryddet polio

24. oktober 2017

Rotary har (nesten) utryddet polio

Ingen trodde det var mulig da Rotary i 1980 satte seg som mål å utrydde polio gjennom verdens største vaksinasjonsprogram. Polio er en virussykdom som kan føre til lammelser og død. Verdens poliodag er 24. oktober.

Guvernørens månedsbrev september-oktober

16. oktober 2017

Guvernørens månedsbrev september-oktober

Distriktsguvernør Wictor Sandvold sitt månedsbrev for september og oktober 2017 ble i dag sendt ut til klubbene. Les hele månedsbrevet her.

Gode og inspirerende klubbmøter

15. oktober 2017

Gode og inspirerende klubbmøter

Den 28. august startet DG Wictor på sin rundreise til klubbene i distriktet. Så langt har han møtt styret, komiteledere og medlemmer i hele 20 klubber. Dette har både han og klubbene hatt stor glede av.

Diplom og hederlig omtale

24. september 2017

Diplom og hederlig omtale

Rotary er engasjert i svært mange prosjekter både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Under årets distriktskonferanse ble klubber engasjert i ett lokalt og ett internasjonalt prosjekt tildelt diplom og hederlig omtale.

Paul Harris Fellow

24. september 2017

Paul Harris Fellow

Under årets distriktskonferanse ble Paul Harris Fellow tildelt IPDG Gunnar Kvalsund og distriktssekretær Ragnar Enger. Denne hedersbevisningen er den høyeste utmerkelsen en kan få i Rotary – og henger høyt.

Mot en bedre verden - ?

24. september 2017

Mot en bedre verden - ?

Denne helgen var 175 Rotaryanere og foredragsholdere samlet til Distriktskonferanse på Øyer. Etter mange gode foredrag var dommen enstemmig: Dette var en flott konferanse!

RYLA 2017

28. august 2017

RYLA 2017

Er du mellom 20 og 30 år og interessert i ledelse? Da kan det være at RYLA er noe for deg! Årets seminar i vest går av stabelen 9.-11. november på Quality Hotel Ulsteinvik. Påmelding skjer via din lokale Rotaryklubb.

People of Action

12. august 2017

People of Action

Første del av Rotarys "People of Action"-kampanje er nå lansert. Her finner du materiell som klubben gjerne kan benytte for å profilere Rotary.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Relevante lenker

Håndboka 2017-18

Rotary i Norge

Rotary International

My Rotary

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer