Rotary Opens OpportunitiesUnder Rotarys Assembly i San Diego den 20. januar, avslørte innkommende RI-president Holger Knaack temaet for Rotaryåret 2020-2021.

I sin tale til de vel 500 innkommende distriktsguvernørene fra hele verden, spurte RI-president for 2020-2021, Holger Knaack: Hva er det som gjør Rotary så unik og verdt å dele med verden? Hvilke unike muligheter åpner vi for deg som Rotarymedlem og for menneskene vi betjener?

Han påpekte at Rotaryanere er veldig glad i mennesker, og uansett hvor vi er i verden, blir rotarianere våre beste venner. Vi skulle ønske vi kunne tilbringe mer tid sammen med dem.

- I Rotary er vi mennesker med ulik bakgrunn, forskjellige generasjoner, språk og kulturer. Selv måten vi lever gjennom Rotary på, er forskjellig fra land til land og klubb til klubb. Og det mangfoldet gjør oss store. Rotary gir muligheter for serviceprosjekter som kan utføres og fullføres av oss. Disse prosjektene er meningsfulle og bærekraftige. I Rotary donerer vi ikke bare pengene, vi utfører også tjenesten og ser varige virkninger av denne tjenesten. Dette er unikt.

Rotary har gitt mange av oss muligheten til å reise rundt i verden for å bidra til å sette våre serviceideer ut i livet. Rotary gir også muligheter for ledelse. Å bidra til at andre blir gode ledere er også et ekte Rotary-ideal.

- Vi tror på mulighetene i Rotary, på muligheter for andre og for oss selv. Vi tror at våre handlinger, store og små, skaper muligheter for mennesker som trenger vår hjelp. Vi vet også at alle handlinger inspirerer oss og endrer oss, sa Holger Knaack.

Han viste til fire historier som illustrerer denne ideen.

Treningsleder Christina Covotsou-Patroclou:
Mitt år som distriktsguvernør fylte meg med en nyfunnet ydmykhet og ærefrykt for den tjenesten rotarianere i mitt distrikt gjør hvert år. Gjennom å gi et bidrag til en underfinansiert og glemt talentskole, til å bidra til et normalt liv for barn med hjertesykdom eller kreft, eller skaffe rent vann på skolene, skaper Rotary muligheter og gir håp til de som kanskje ikke har noe.

Treningsleder Ludo Van Helleputte:
Jeg fant det i øynene til en fremmed, en tilknytning til verden som jeg ikke kunne finne i bøker. Det kom fra en mor som tilbød barnet sitt å bli vaksinert mot polio under en nasjonal immuniseringsdag i India. Takknemligheten i øynene hennes var talende. To dråper og et smil. ... Det forandret barnets liv, men det forvandlet også mitt. Rotary ga meg muligheten til å skape varig forandring – noe som ga meg sinnsro.

Treningsleder Ahmed A. Saada:
Som 28-åring ga Rotary meg muligheten til å delta i et Group Study Exchange-program. Der møtte jeg en professor som tilbød meg et stipend ved Johns Hopkins University, hvor jeg kunne forbedre mine kliniske forskningsevner og få en doktorgrad. Da jeg kom hjem, ble jeg bedt om å bli med i Rotary - og en ny verden av tjeneste åpnet for meg. De siste 26 årene har jeg benyttet enhver anledning til å være frivillig på medisinske konvoier. Men min største Rotary-mulighet skjedde da jeg var medlem i Rotaract - det var der jeg traff min kone og mitt livs kjærlighet, Rania!

Treningsleder Mary B. Berge:
Jeg ble adoptert ved fødselen og oppvokst i en liten familie på fire. På ungdomsskolen gjemte jeg meg mange dager på badet, redd for å møte mobberne. I årevis nøyde jeg meg med å følge, og aldri å innse mitt uutnyttede potensiale. Rotary ga meg muligheten til å være en verdensborger, å lede og stå frem, med selvtillit og styrke. Hvilke muligheter har Rotary for meg neste gang? Jeg vet ikke, men på grunn av Rotary er jeg klar.

Vår innkommende RI-president påpekte med dette at Rotary ikke bare er en klubb du blir medlem av.

- Det er en invitasjon til uendelige muligheter. Det åpner muligheter for å tjene i et så stort og historisk prosjekt som End Polio Now, og også i et lite samfunnsprosjekt, der du bare planter et tre. Og det åpner muligheter for deg til å leve et rikere og mer meningsfylt liv, med venner over hele verden, basert på våre kjerneverdier. Alt vi gjør åpner en annen mulighet for noen, et sted. Derfor er temaet for året vårt: Rotary Opens Opportunities.


Du kan lese hele talen som innkommende RI-president Holger Knaack holdt for de vel 500 distriktsguvernørene under Assembly i San Diego den 20. januar, ved å følge denne lenken. Her forkalrer han også bakgrunnen for hvorfor temaet Rotary Opens Opprotunities, er valgt for rotaryåret 2020-2021. 


 
Oppfordring fra RI Presidentene

15. mars 2020

Oppfordring fra RI Presidentene

RI President Mark D. Maloney og RI President-elect Holger Knaack oppfordrer Rotaryklubbene til å avlyse arrangementer og fysiske møter i den nærmeste framtid for å redusere unødvendige interaksjoner som kan bidra til smittespredning.

PETS og styreseminarene avlyst

11. mars 2020

PETS og styreseminarene avlyst

På grunn av den økende spredningen av koronasmitte er PETS som skulle arrangeres på Dombås kommende helg, samt de to styreseminarene som var planlagt arrangert i Ålesund og på Gjøvik i mars og april, avlyst.

Guvernørens månedsbrev - mars

3. mars 2020

Guvernørens månedsbrev - mars

Guvernørens månedsbrev for mars er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Flott feiring av en sprek 50-åring

29. februar 2020

Flott feiring av en sprek 50-åring

Den 29. februar var klubbmedlemmer og gjester invitert til fest for å markere Giske Rotary sitt 50-års jubileum. En riktig trivelig kveld ble det med gode historier, festtaler og gaver til bursdagsbarnet.

Nå er vi i gang - igjen!

9. februar 2020

Nå er vi i gang - igjen!

Det var stort engasjement og fin stemning da Distriktsledelsen, AGer og komiteledere satte hverandre stevne på Dombås 8.-9. februar. Forberedelser til kommende Rotaryår er i gang!

En unik mulighet med Rotarys ungdomsuveksling

7. februar 2020

En unik mulighet med Rotarys ungdomsuveksling

Sommeren 2018, med hjemkomst året etter, reiste Henrik Mittet Fossnes til Australia som utvekslingsstudent. Den unike muligheten fikk han gjennom Rotarys ungdomsutveksling, skriver LØTENavisa i en flott reportasje i februarutgaven.

Guvernørens månedsbrev - februar

2. februar 2020

Guvernørens månedsbrev - februar

Guvernørens månedsbrev for februar er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Sammen skal vi utrydde polio

22. januar 2020

Sammen skal vi utrydde polio

Bill & Melinda Gates Foundation blir med Rotary videre i satsingen for å utrydde polio. Dette ble kunngjort under Rotarys Assembly i San Diego den 22. januar.

Rotary Opens Opportunities

20. januar 2020

Rotary Opens Opportunities

Under Rotarys Assembly i San Diego den 20. januar, avslørte innkommende RI-president Holger Knaack temaet for Rotaryåret 2020-2021.

Hustadvika Rotaryklubb en realitet

16. januar 2020

Hustadvika Rotaryklubb en realitet

I forbindelse med at kommunene Fræna og Eide ble sammenslått til en kommune, Hustadvika, fra og med 1. januar 2020, har også Fræna Rotaryklubb skiftet navn. Det nye navnet er Hustadvika Rotaryklubb.

Sosiale medier

Relevante lenker

Håndboka 2020-2021

Håndboka 2019-2020

Kommunikasjonsplan Rotary
i Norge 2018-2021

Rotary i Norge

Rotary International

My Rotary

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer