Sammen skal vi utrydde polioBill & Melinda Gates Foundation blir med Rotary videre i satsingen for å utrydde polio. Dette ble kunngjort under Rotarys Assembly den 22. januar.

Alle innkommende ledere for Rotarydistriktene i verden var samlet til opplæring i San Diego da John Germ kunngjorde det videre samarbeidet. Bill Gates deltok også med et videoinnslag der han bekreftet at Bill & Melinda Gates Foundation ville bidra med midler de kommende tre årene.

Rotary har som mål å samle inn 50 millioner USD per år de neste tre årene. Samarbeidet innebærer at hver dollar Rotary samler inn, blir matchet med ytterligere to dollar fra Gates Foundation. Denne avtalen kan dermed bidra til 450 millioner USD til utryddelse av polio de kommende årene.

Samarbeid viktig for å bekjempe polio

Det er ti år siden Rotary og Gates Foundation for første gang inngikk et slikt samarbeid.

- Gates-stiftelsens mangeårige samarbeid med Rotary har vært viktig for å bekjempe polio. Dette er årsaken til at vi utvider finansieringskampen vår, slik at hver krone som Rotary samler inn blir møtt med to til. Jeg tror at vi sammen kan gjøre utryddelse av polio til virkelighet, sa Bill Gates i sin videohilsing.

John Germ, som er leder for Rotarys innsamling av midler til bekjempelse av polio, fortalte at nærmere 19 millioner mennesker, som ellers ville vært rammet av polio, har unngått dette grunnet Rotary og deres partneres innsats.

- Ved å samarbeide med Bill & Melinda Gates Foundation, sørger vi for at barn i poliorammede land får nødvendige vaksiner slik at de kan være beskyttet mot polio resten av liver. Vi var den første organisasjonen som forutså en poliofri verden og Rotary er mer engasjert enn noen gang for å holde løfte om vårt om en poliofri verden, sa han.

Satser ekstra i Afrika

I tillegg til det utvidede finansieringspartnerskapet med Gates Foundation kunngjorde Rotary også at de vil bruke 45 millioner USD i finansiering for utryddelse av polioarbeid i land i Afrika (Angola, Etiopia, Mali, Nigeria, Somalia og Sør-Sudan) og Asia (Afghanistan, Pakistan, Papua Ny-Guinea, Pakistan og Filippinene). Finansieringen vil bidra til å støtte viktige aktiviteter for å utrydde polio som immunisering og sykdomsdeteksjon, forskning og mobilisering av lokalsamfunnet.

Polio - en lammende og noen ganger dødelig sykdom - er på grensen til å bli den andre menneskelige sykdommen i historien som er utryddet. Denne kritiske finansieringen er med på å sikre at barn i utsatte land blir beskyttet mot polio.

- Mens bare Afghanistan og Pakistan fortsetter å rapportere tilfeller av vill poliovirus, har de resterende utfordringene for global utryddelse - som vanskeligheter med å nå barn midt i utrygghet og konflikt og svake helsesystemer - vist seg å være de vanskeligste. For å kunne fortsette programinnsatsen, er finansiering og støtte fra givere og verdens regjeringer viktig, påpekte Germ.

Alle kan bidra!

Rotary har bidratt med mer enn to milliarder UDS for å bekjempe polio, inkludert matchende midler fra Gates Foundation, og utallige frivillige timer siden lanseringen av sitt polio-utryddelsesprogram, PolioPlus, i 1985. I 1988 dannet Rotary “Global Polio Eradication Initiative” sammen med World Health Organization, UNICEF og US Centers for Disease Control and Prevention. Gates Foundation og Gavi, Vaksine Alliance, ble senere med. Da initiativet ble lansert, var det 350 000 tilfeller av polio hvert år. I dag har forekomsten av polio sunket med mer enn 99,9 prosent.

Alle kan være en del av kampen for å bekjempe polio og få sin donasjon til Rotary matchet 2-til-1 av Bill & Melinda Gates Foundation. Besøk endpolio.org for å lære mer og for å donere. 
Oppfordring fra RI Presidentene

15. mars 2020

Oppfordring fra RI Presidentene

RI President Mark D. Maloney og RI President-elect Holger Knaack oppfordrer Rotaryklubbene til å avlyse arrangementer og fysiske møter i den nærmeste framtid for å redusere unødvendige interaksjoner som kan bidra til smittespredning.

PETS og styreseminarene avlyst

11. mars 2020

PETS og styreseminarene avlyst

På grunn av den økende spredningen av koronasmitte er PETS som skulle arrangeres på Dombås kommende helg, samt de to styreseminarene som var planlagt arrangert i Ålesund og på Gjøvik i mars og april, avlyst.

Guvernørens månedsbrev - mars

3. mars 2020

Guvernørens månedsbrev - mars

Guvernørens månedsbrev for mars er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Flott feiring av en sprek 50-åring

29. februar 2020

Flott feiring av en sprek 50-åring

Den 29. februar var klubbmedlemmer og gjester invitert til fest for å markere Giske Rotary sitt 50-års jubileum. En riktig trivelig kveld ble det med gode historier, festtaler og gaver til bursdagsbarnet.

Nå er vi i gang - igjen!

9. februar 2020

Nå er vi i gang - igjen!

Det var stort engasjement og fin stemning da Distriktsledelsen, AGer og komiteledere satte hverandre stevne på Dombås 8.-9. februar. Forberedelser til kommende Rotaryår er i gang!

En unik mulighet med Rotarys ungdomsuveksling

7. februar 2020

En unik mulighet med Rotarys ungdomsuveksling

Sommeren 2018, med hjemkomst året etter, reiste Henrik Mittet Fossnes til Australia som utvekslingsstudent. Den unike muligheten fikk han gjennom Rotarys ungdomsutveksling, skriver LØTENavisa i en flott reportasje i februarutgaven.

Guvernørens månedsbrev - februar

2. februar 2020

Guvernørens månedsbrev - februar

Guvernørens månedsbrev for februar er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Sammen skal vi utrydde polio

22. januar 2020

Sammen skal vi utrydde polio

Bill & Melinda Gates Foundation blir med Rotary videre i satsingen for å utrydde polio. Dette ble kunngjort under Rotarys Assembly i San Diego den 22. januar.

Rotary Opens Opportunities

20. januar 2020

Rotary Opens Opportunities

Under Rotarys Assembly i San Diego den 20. januar, avslørte innkommende RI-president Holger Knaack temaet for Rotaryåret 2020-2021.

Hustadvika Rotaryklubb en realitet

16. januar 2020

Hustadvika Rotaryklubb en realitet

I forbindelse med at kommunene Fræna og Eide ble sammenslått til en kommune, Hustadvika, fra og med 1. januar 2020, har også Fræna Rotaryklubb skiftet navn. Det nye navnet er Hustadvika Rotaryklubb.

Sosiale medier

Relevante lenker

Håndboka 2020-2021

Håndboka 2019-2020

Kommunikasjonsplan Rotary
i Norge 2018-2021

Rotary i Norge

Rotary International

My Rotary

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer