Guvernørens månedsbrev - september
Guvernørens månedsbrev for september er nå sendt ut til alle klubbene. Du kan også lese det her.

NYHETER FRA DISTRIKTET
Guvernørens klubbmøter

Det første klubbmøtet var hos Ringebu RK.  Presidenten med hele sitt styre sto klare til møte med Assisterende Guvernør Gunhild Aalstad og undertegnede da vi kom på besøk. Styret og komitéledere orienterte om planer for året og status på pågående arbeid. Deretter var det møte med hele klubben. En svært aktiv klubb med mange lokale prosjekt. Både prestegården og pilegrimsleden må besøkes når vi passerer Ringebu neste gang!

 Neste klubb var et besøk til Hamar RK på domkirken, der vi også deltok på kameratskapskvelden. Et flott arrangement i en meget aktiv og veldrevet Rotaryklubb, med både lokale og internasjonale prosjekter.

Den 2. september var det Odal RK. Guvernøren sammen med AG Finn Egil Sandmo hadde møte med styre og klubben på Odalstunet, der klubben driver vedlikehold. I tillegg nevnes spesielt yrkesmessen de gjennomfører for ungdom. Bildet til høyre er fra styremøtet i Odal RK.

Helgen 31. august til 1. september representerte jeg Distrikt 2305 på distriktskonferanse i Distrikt 2290. Re Rotaryklubb hadde ansvaret for planlegging og gjennomføring av arrangementet. Distriktet har klart å snu nedgangen i antall medlemmer, noe de mener skyldes at det er tatt skikkelig tak i klubbkulturen der de er blitt utfordret på hvordan nye medlemmer føler seg når de kommer inn i klubblokalene. Blir de tatt imot og hilst på, er det mulig å sette seg alle steder, får alle noen hyggelige ord når de kommer? De understreker viktigheten av å bli godt inkludert i miljøet. Bildet til venstre viser gjestene ved konferansen sammen med verten.Stranda Rotary Klubb

Distriktet gratulerer Stranda RK med 60 års jubileum. Charterdagen var 11. juli 1959, og klubben feirer jubileet 28. september.

Distriktskonferansen

Det er nå 47 klubber som er påmeldt distriktskonferansen. Med 31 utvekslingsstudenter sammen med oss på Guvernørens middag lørdag blir dette en flott samling for distriktet.

Årsmøte for distrikt 2305

Søndag 22. september gjennomføres årsmøte for vårt distrikt. Dokumentene til årsmøte er sendt ut til klubbpresidentene. Det anbefales at klubben tar en utskrift av papirene, eller har med PC til årsmøtet på Scandic Hafjell Øyer.

RYLA VEST

Informasjon om RYLA i Ulsteinvik vil bli sendt ut til presidentene i løpet av kort tid. Seminaret gjennomføres 7. – 9. november. (RYLA - et seminar om ledelse og samspill mellom unge mennesker). Har du spørsmål om RYLA – ta kontakt med ryla@mimer.no.

NESTE MÅNEDS ROTARY-TEMA

Oktober er måneden for utryddelse av Polio. I år har hele 65 mennesker så langt blitt smittet av polio i Pakistan og Afghanistan, mot 33 for hele 2018. Nigeria har vært smittefri i 3 år.

24. oktober markeres Verdens poliodag. I mange land markeres dagen med at kirkene belyses med lilla farge, at Rotary-medlemmer farger håret sitt tilsvarende og at klubbene samler inn penger til kampen mot polio. I Norge er det over 10.000 som fortsatt sliter med senvirkninger av polio, noe som mange kanskje ikke vet. Poliovaksinen varer kun i 10 år. Viruset smitter før utbrudd og når man reiser til ett av de 50 landene som fremdeles er i risikosonen (Romania og Ukraina er nærmest oss) så bør revaksinering være gjennomført.

Her https://www.endpolio.org/world-polio-day kan du finne informasjon om polio, et kart som viser arrangement som er planlagt i oktober og klubbene kan også legge inn sine egne arrangement i kampen for å utrydde polio i verden. På siden finnes også informasjonsmateriell som kan lastes ned og brukes om din klubb ønsker å markere dagen.

TIDER & FRISTER

Distriktskonferansen – Scandic Hafjell i Øyer fra 21.-22. september. henry.hoel@herdas.no
Utstilling av prosjekt under distriktskonferansen– Vennskapets hus –lundgaard.ashild@gmail.com.
District grant - søknadsfrist er 15. november 2019
Fond for Tiltak-, Utviklings- og Ungdomsarbeid – ingen søknadsfrist
RYLA Vest (Møre og Romsdal) – 7.-9. november 2019. Egen invitasjon sendes
RYLA Øst (Hedmark og Oppland) – dato ikke fastsatt, men gjennomføres normalt i mars (2020)
PETS for alle innkommende presidenter arrangeres den 14.-15. mars 2020 på Dombås
Styreseminar Vest for klubbstyrene - 28. mars 2020 Ålesund
Styreseminar Øst for klubbstyrene - 18. april 2020 Gjøvik

MÅNEDENS TIPs

De fleste klubbene i vårt distrikt har laget seg en strategisk plan - tre års plan. Fra Rotary International er det sendt ut hjelpeverktøy som beskriver prosessen for å lage en plan.

Her kan du lese mer om prosessen: https://my.rotary.org/en/learning-reference/about-rotary/strategic-plan

NYHETER FRA RI

Convention arrangeres på Hawaii, Honolulu den 6-10 juni 2020. Her kan du se programmet og melde deg/dere på  http://www.riconvention.org/en.  

Hilsen
Vigdis Osbak
DG 2019-2020
vosbak@hotmail.com


 
Guvernørens månedsbrev - desember

5. desember 2019

Guvernørens månedsbrev - desember

Guvernørens månedsbrev for desember er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Ledige verv i Rotary distrikt 2305

15. november 2019

Ledige verv i Rotary distrikt 2305

I Rotary rullerer vi på oppgavene. I distriktsorganisasjonen har vi nå flere verv som skal fylles for de kommende tre årene i distriktsorganisasjonen. Er du interessert, bør du ta kontakt snarest!

Guvernørens månedsbrev - november

3. november 2019

Guvernørens månedsbrev - november

Guvernørens månedsbrev for november er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Stadig nærmere en poliofri verden!

24. oktober 2019

Stadig nærmere en poliofri verden!

Rotary og våre partnere i Global Polio Eradication Initiative (GPEI) feiret en stor milepæl på Verdens Poliodag den 24. oktober. Vi fikk da bekreftelsen på at villpoliovirus type 3 er utryddet. Vi nærmer oss en poliofri verden!

Paul Harris tildelt Roald og Gunnar!

18. oktober 2019

Paul Harris tildelt Roald og Gunnar!

Rotarys høyeste utmerkelse, Paul Harris, ble tildelt to av våre flotte representanter for distriktet under Norsk Rotary Forum (NORFO) sitt Høstmøte 2-4. oktober. All honnør til Roald Fiksdal fra Vestnes Rotaryklubb og Gunnar Kvalsund fra Giske Rotaryklubb

Guvernørens månedsbrev - oktober

17. oktober 2019

Guvernørens månedsbrev - oktober

Guvernørens månedsbrev for oktober er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Paul Harris tildelt Arvid Blindheim

24. september 2019

Paul Harris tildelt Arvid Blindheim

Under Distriktskonferansen 2019, ble fjorårets distriktsguvernør, Arvid Blindheim, tildelt Rotarys høyeste utmerkelse, Paul Harris. Vi gratulerer!

Utmerkelser til tre klubber

24. september 2019

Utmerkelser til tre klubber

Under årets Distriktskonferanse, ble det gitt honnør til Moelven, Sula og Giske Rotaryklubb for godt arbeid i Rotaryåret 2018-19.

Friskt innslag

24. september 2019

Friskt innslag

Hele 34 studenter fra flere verdensdeler var et friskt innslag under årets distriktskonferanse på Øyer.

Flotte innslag under Distriktskonferansen 2019

23. september 2019

Flotte innslag under Distriktskonferansen 2019

Helgen 21.-22. september var 155 Rotaryvenner samlet til årets Distriktskonferanse på Øyer. 46 av distriktets klubber var representerte på denne storslåtte samlingen i regi av Distriktsguvernør Vigdis Osbak og Alvarheim Rotaryklubb.

Sosiale medier

Relevante lenker

Håndboka 2019-2020

Håndboka 2018-2019

Kommunikasjonsplan Rotary
i Norge 2018-2021

Rotary i Norge

Rotary International

My Rotary

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer