Guvernørens månedsbrev - september
Guvernørens månedsbrev for september er nå sendt ut til alle klubbene. Du kan også lese det her.

NYHETER FRA DISTRIKTET
Guvernørens klubbmøter

Det første klubbmøtet var hos Ringebu RK.  Presidenten med hele sitt styre sto klare til møte med Assisterende Guvernør Gunhild Aalstad og undertegnede da vi kom på besøk. Styret og komitéledere orienterte om planer for året og status på pågående arbeid. Deretter var det møte med hele klubben. En svært aktiv klubb med mange lokale prosjekt. Både prestegården og pilegrimsleden må besøkes når vi passerer Ringebu neste gang!

 Neste klubb var et besøk til Hamar RK på domkirken, der vi også deltok på kameratskapskvelden. Et flott arrangement i en meget aktiv og veldrevet Rotaryklubb, med både lokale og internasjonale prosjekter.

Den 2. september var det Odal RK. Guvernøren sammen med AG Finn Egil Sandmo hadde møte med styre og klubben på Odalstunet, der klubben driver vedlikehold. I tillegg nevnes spesielt yrkesmessen de gjennomfører for ungdom. Bildet til høyre er fra styremøtet i Odal RK.

Helgen 31. august til 1. september representerte jeg Distrikt 2305 på distriktskonferanse i Distrikt 2290. Re Rotaryklubb hadde ansvaret for planlegging og gjennomføring av arrangementet. Distriktet har klart å snu nedgangen i antall medlemmer, noe de mener skyldes at det er tatt skikkelig tak i klubbkulturen der de er blitt utfordret på hvordan nye medlemmer føler seg når de kommer inn i klubblokalene. Blir de tatt imot og hilst på, er det mulig å sette seg alle steder, får alle noen hyggelige ord når de kommer? De understreker viktigheten av å bli godt inkludert i miljøet. Bildet til venstre viser gjestene ved konferansen sammen med verten.Stranda Rotary Klubb

Distriktet gratulerer Stranda RK med 60 års jubileum. Charterdagen var 11. juli 1959, og klubben feirer jubileet 28. september.

Distriktskonferansen

Det er nå 47 klubber som er påmeldt distriktskonferansen. Med 31 utvekslingsstudenter sammen med oss på Guvernørens middag lørdag blir dette en flott samling for distriktet.

Årsmøte for distrikt 2305

Søndag 22. september gjennomføres årsmøte for vårt distrikt. Dokumentene til årsmøte er sendt ut til klubbpresidentene. Det anbefales at klubben tar en utskrift av papirene, eller har med PC til årsmøtet på Scandic Hafjell Øyer.

RYLA VEST

Informasjon om RYLA i Ulsteinvik vil bli sendt ut til presidentene i løpet av kort tid. Seminaret gjennomføres 7. – 9. november. (RYLA - et seminar om ledelse og samspill mellom unge mennesker). Har du spørsmål om RYLA – ta kontakt med ryla@mimer.no.

NESTE MÅNEDS ROTARY-TEMA

Oktober er måneden for utryddelse av Polio. I år har hele 65 mennesker så langt blitt smittet av polio i Pakistan og Afghanistan, mot 33 for hele 2018. Nigeria har vært smittefri i 3 år.

24. oktober markeres Verdens poliodag. I mange land markeres dagen med at kirkene belyses med lilla farge, at Rotary-medlemmer farger håret sitt tilsvarende og at klubbene samler inn penger til kampen mot polio. I Norge er det over 10.000 som fortsatt sliter med senvirkninger av polio, noe som mange kanskje ikke vet. Poliovaksinen varer kun i 10 år. Viruset smitter før utbrudd og når man reiser til ett av de 50 landene som fremdeles er i risikosonen (Romania og Ukraina er nærmest oss) så bør revaksinering være gjennomført.

Her https://www.endpolio.org/world-polio-day kan du finne informasjon om polio, et kart som viser arrangement som er planlagt i oktober og klubbene kan også legge inn sine egne arrangement i kampen for å utrydde polio i verden. På siden finnes også informasjonsmateriell som kan lastes ned og brukes om din klubb ønsker å markere dagen.

TIDER & FRISTER

Distriktskonferansen – Scandic Hafjell i Øyer fra 21.-22. september. henry.hoel@herdas.no
Utstilling av prosjekt under distriktskonferansen– Vennskapets hus –lundgaard.ashild@gmail.com.
District grant - søknadsfrist er 15. november 2019
Fond for Tiltak-, Utviklings- og Ungdomsarbeid – ingen søknadsfrist
RYLA Vest (Møre og Romsdal) – 7.-9. november 2019. Egen invitasjon sendes
RYLA Øst (Hedmark og Oppland) – dato ikke fastsatt, men gjennomføres normalt i mars (2020)
PETS for alle innkommende presidenter arrangeres den 14.-15. mars 2020 på Dombås
Styreseminar Vest for klubbstyrene - 28. mars 2020 Ålesund
Styreseminar Øst for klubbstyrene - 18. april 2020 Gjøvik

MÅNEDENS TIPs

De fleste klubbene i vårt distrikt har laget seg en strategisk plan - tre års plan. Fra Rotary International er det sendt ut hjelpeverktøy som beskriver prosessen for å lage en plan.

Her kan du lese mer om prosessen: https://my.rotary.org/en/learning-reference/about-rotary/strategic-plan

NYHETER FRA RI

Convention arrangeres på Hawaii, Honolulu den 6-10 juni 2020. Her kan du se programmet og melde deg/dere på  http://www.riconvention.org/en.  

Hilsen
Vigdis Osbak
DG 2019-2020
vosbak@hotmail.com


 
Oppfordring fra RI Presidentene

15. mars 2020

Oppfordring fra RI Presidentene

RI President Mark D. Maloney og RI President-elect Holger Knaack oppfordrer Rotaryklubbene til å avlyse arrangementer og fysiske møter i den nærmeste framtid for å redusere unødvendige interaksjoner som kan bidra til smittespredning.

PETS og styreseminarene avlyst

11. mars 2020

PETS og styreseminarene avlyst

På grunn av den økende spredningen av koronasmitte er PETS som skulle arrangeres på Dombås kommende helg, samt de to styreseminarene som var planlagt arrangert i Ålesund og på Gjøvik i mars og april, avlyst.

Guvernørens månedsbrev - mars

3. mars 2020

Guvernørens månedsbrev - mars

Guvernørens månedsbrev for mars er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Flott feiring av en sprek 50-åring

29. februar 2020

Flott feiring av en sprek 50-åring

Den 29. februar var klubbmedlemmer og gjester invitert til fest for å markere Giske Rotary sitt 50-års jubileum. En riktig trivelig kveld ble det med gode historier, festtaler og gaver til bursdagsbarnet.

Nå er vi i gang - igjen!

9. februar 2020

Nå er vi i gang - igjen!

Det var stort engasjement og fin stemning da Distriktsledelsen, AGer og komiteledere satte hverandre stevne på Dombås 8.-9. februar. Forberedelser til kommende Rotaryår er i gang!

En unik mulighet med Rotarys ungdomsuveksling

7. februar 2020

En unik mulighet med Rotarys ungdomsuveksling

Sommeren 2018, med hjemkomst året etter, reiste Henrik Mittet Fossnes til Australia som utvekslingsstudent. Den unike muligheten fikk han gjennom Rotarys ungdomsutveksling, skriver LØTENavisa i en flott reportasje i februarutgaven.

Guvernørens månedsbrev - februar

2. februar 2020

Guvernørens månedsbrev - februar

Guvernørens månedsbrev for februar er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Sammen skal vi utrydde polio

22. januar 2020

Sammen skal vi utrydde polio

Bill & Melinda Gates Foundation blir med Rotary videre i satsingen for å utrydde polio. Dette ble kunngjort under Rotarys Assembly i San Diego den 22. januar.

Rotary Opens Opportunities

20. januar 2020

Rotary Opens Opportunities

Under Rotarys Assembly i San Diego den 20. januar, avslørte innkommende RI-president Holger Knaack temaet for Rotaryåret 2020-2021.

Hustadvika Rotaryklubb en realitet

16. januar 2020

Hustadvika Rotaryklubb en realitet

I forbindelse med at kommunene Fræna og Eide ble sammenslått til en kommune, Hustadvika, fra og med 1. januar 2020, har også Fræna Rotaryklubb skiftet navn. Det nye navnet er Hustadvika Rotaryklubb.

Sosiale medier

Relevante lenker

Håndboka 2020-2021

Håndboka 2019-2020

Kommunikasjonsplan Rotary
i Norge 2018-2021

Rotary i Norge

Rotary International

My Rotary

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer