Guvernørens månedsbrev - augustGuvernørens månedsbrev for august er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Selv for en pensjonist er sommerferie viktig. For oss er sommeren hage og blomster, besøk av barnebarn og turer i skog og mark. Molteturene startet 10. juli og over 10 kg er nå enten frosset eller syltet.

Jeg håper alle har hatt en god sommer og er klare for å starte opp det nye Rotary året.

Aalesund Rotary Klubb

Distriktet gratulerer Aalesund Rotaryklubb med 90 år den 31. august 2019. Aalesund er den eldste klubben i vårt distrikt og ble som første klubb chartret i 1929, samme dato av Bergen Rotary Klubb.

Aalesund RK har vært fadder for åtte av klubbene i vårt distrikt, Ålesund, Molde, Ørsta, Volda, Sykkylven, Ulstein, Hareide og Herøy.

Den første klubben som ble stiftet i Norge var Christiania Rotary Klubb 1. juni 1922, i dag Oslo RK. Dette er også året da ungdomsutveksling ble startet i Rotary, de første studenter sendt ut fra København i 1929.

Distriktskonferansen

Årsmelding og regnskap fra siste året skal godkjennes på årsmøtet under distriktskonferansen på Øyer den 22. september. Dokumenter sendes ut til klubbene senest 3 uker før distriktskonferansen. Klubbens representant til årsmøtet må være kjent med klubbens innstilling til denne.

TRF

Distriktet har også i år midler til District Grant, søknadsfristen er 15. november 2019. Søknad om støtte til Global Grant tas fortløpende gjennom året, men distriktets TRF ansvarlige, PDG Gunnar Kvalsund, ønsker informasjon om prosjekter som forventes startet opp inneværende Rotary år så snart som mulig.

Distriktet har disponibelt 69.853,58 USD for 2019-2020, av disse er 39.411,32 USD ubrukte midler overført fra tidligere år. 

Medlemstallet pr 1. juli 2019

Distriktet har pr 1. juli 2019 totalt 1681 medlemmer. Dette er en nedgang på 43 fra tilsvarende tidspunkt i 2018. Det er store ulikheter innenfor distriktet, der mange klubber får færre medlemmer, mens nesten like mange øker antallet. Distriktet gratulerer Sula RK med økning på 50 % sist Rotaryår og Aalesund RK med 22%.

Neste måneds Rotary tema

September er måneden for grunnleggende utdanning, det å kunne lese og skrive. Av verdens befolkning er det 17 % som er analfabeter. Grunnleggende utdanning, det å kunne lese og skrive er ett av seks fokus områder for etablering av prosjekt (Global Grant) i Rotary. Å gi tilgang til utdanning og kunnskap er med på å skape forståelse og fred i verden samtidig som det bidrar til utvikling. I vårt distrikt går mange av prosjektene til å legge til rette for utdanning av barn og voksne, en viktig forutsetning for fremtiden i lokalsamfunn. Se her for å finne ut mer om neste måneds tema: https://www.rotary.org/en/our-causes/supporting-education

Tider og frister

  • Distriktskonferansen arrangeres på Scandic Hafjell i Øyer fra 21.-22. september. Program er sendt ut og frist for påmelding til henry.hoel@herdas.no er 16. august.
  • Utstilling av prosjekt under distriktskonferansen– Vennskapets hus – påmelding innen 14. august til lundgaard.ashild@gmail.com.
  • Søknad på District Grant frist 15. november 2019   
  • PETS arrangeres den 14.-15. mars 2020 på Dombås
  • Styreseminar Vest 28. mars 2020 Ålesund
  • Styreseminar Øst 18. april 2020 Gjøvik

 Månedens tips

Det viktig å gjøre seg kjent med Rotary. Logg inn på MyRotary https://my.rotary.org/en/learning-reference og se muligheten for kurs på nett. De fleste tema er dekket og kan bidra til tips og kunnskap om organisasjonen.

 Nyheter fra RI

Rotary International lyser ut sentrale funksjoner innen kommunikasjon, økonomi og strategisk planlegging, søknadsfrist 12. august 2019. Vervene er ledige fra Rotaryåret 2020/21. Er du interessert i mer opplysninger finner du stillingene og kobling til søknadsskjema her:

https://my.rotary.org/en/apply-serve-2020-21-rotary-committee

Rotarian Magazine

Bladet utgis av Rotary International, her kan du lese bladet for august: https://rotarianmagazine-us.rotary.org/rotarian/august_2019/MobilePagedReplica.action?pm=2&folio=Cover#pg1

Hilsen
Vigdis Osbak
DG 2019-2020

vosbak@hotmail.com
 
Oppfordring fra RI Presidentene

15. mars 2020

Oppfordring fra RI Presidentene

RI President Mark D. Maloney og RI President-elect Holger Knaack oppfordrer Rotaryklubbene til å avlyse arrangementer og fysiske møter i den nærmeste framtid for å redusere unødvendige interaksjoner som kan bidra til smittespredning.

PETS og styreseminarene avlyst

11. mars 2020

PETS og styreseminarene avlyst

På grunn av den økende spredningen av koronasmitte er PETS som skulle arrangeres på Dombås kommende helg, samt de to styreseminarene som var planlagt arrangert i Ålesund og på Gjøvik i mars og april, avlyst.

Guvernørens månedsbrev - mars

3. mars 2020

Guvernørens månedsbrev - mars

Guvernørens månedsbrev for mars er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Flott feiring av en sprek 50-åring

29. februar 2020

Flott feiring av en sprek 50-åring

Den 29. februar var klubbmedlemmer og gjester invitert til fest for å markere Giske Rotary sitt 50-års jubileum. En riktig trivelig kveld ble det med gode historier, festtaler og gaver til bursdagsbarnet.

Nå er vi i gang - igjen!

9. februar 2020

Nå er vi i gang - igjen!

Det var stort engasjement og fin stemning da Distriktsledelsen, AGer og komiteledere satte hverandre stevne på Dombås 8.-9. februar. Forberedelser til kommende Rotaryår er i gang!

En unik mulighet med Rotarys ungdomsuveksling

7. februar 2020

En unik mulighet med Rotarys ungdomsuveksling

Sommeren 2018, med hjemkomst året etter, reiste Henrik Mittet Fossnes til Australia som utvekslingsstudent. Den unike muligheten fikk han gjennom Rotarys ungdomsutveksling, skriver LØTENavisa i en flott reportasje i februarutgaven.

Guvernørens månedsbrev - februar

2. februar 2020

Guvernørens månedsbrev - februar

Guvernørens månedsbrev for februar er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Sammen skal vi utrydde polio

22. januar 2020

Sammen skal vi utrydde polio

Bill & Melinda Gates Foundation blir med Rotary videre i satsingen for å utrydde polio. Dette ble kunngjort under Rotarys Assembly i San Diego den 22. januar.

Rotary Opens Opportunities

20. januar 2020

Rotary Opens Opportunities

Under Rotarys Assembly i San Diego den 20. januar, avslørte innkommende RI-president Holger Knaack temaet for Rotaryåret 2020-2021.

Hustadvika Rotaryklubb en realitet

16. januar 2020

Hustadvika Rotaryklubb en realitet

I forbindelse med at kommunene Fræna og Eide ble sammenslått til en kommune, Hustadvika, fra og med 1. januar 2020, har også Fræna Rotaryklubb skiftet navn. Det nye navnet er Hustadvika Rotaryklubb.

Sosiale medier

Relevante lenker

Håndboka 2020-2021

Håndboka 2019-2020

Kommunikasjonsplan Rotary
i Norge 2018-2021

Rotary i Norge

Rotary International

My Rotary

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer