Til glede og inspirasjonFor en dag det ble da Sula Rotaryklubb inviterte rotarymedlemmer og venner med på sin 51-års jubileumstur til Herøy søndag 26. mai. Et herlig initiativ – og en fantastisk opplevelse. Takk!

Med klubbens 50-års jubileumstur til indre fjordstrøk i 2018 friskt i minne, var vi ikke sene med å melde oss på da vi fikk invitasjon om å delta også på årets tur sammen med gjengen fra Sula og deres venner. Hele dagen skulle tilbringes i ytre strøk og mye spennende stod på programmet.

Med egen bussjåfør i klubben, var det klart for felles transport. Og på fergen fra Sulesund med mange «gamle» venner sittende rundt omkring, vart stemningen allerede på topp. Når vi i tillegg hadde egen guide med oss i bussen, som loset oss både gjennom Ulsteinvik, Hareid og etter hvert også Herøy, kunne det knapt bli bedre – trodde vi. Men det var før vi ankom første stopp i Herøy, «Bak dei blå dørene» i Tjørvåg hos Grethe Elin Enerhaug og hennes Anders.

Multikunstnere der kreativiteten blomstrer bak mottoet «Gjer det du kan med det du har der du er». For noen mennesker – og for et flott sted de har bygget opp!
Grethe Elin Enerhaug er også sterkt engasjert i Ukrainabussen, og ble svært glad for gaven på kr 5000 fra Sula Rotaryklubb.

Etter omvisning, god prat og en riktig så god lunsj, gikk turen videre til «Meir enn tusen ord-løda», der fotograf Kristoffer Nærø Ytterland tok imot oss og fortalte om satsingen. Den gamle løa var restaurert og fungerte nå både som festlokale og som galleri for de flotte fotoene dette talentet formidler. Fantastiske naturfoto fylte alle veggene – alle fra lokale omgivelser.
Vi reiste videre til Fosnavåg for å besøke Herøy kystlag, der Robert Voldnes tok imot oss og sørget for omvisning på den gamle buda og slippen. Drømmen er å etablere et museum der. Engasjerte mennesker har i lang tid samlet mange gamle båter som ellers ville gått tapt, i tillegg til maskiner og annet utstyr. Den tre etasjer gamle bygningen var fullt utnyttet og en levende Robert var en engasjert og levende formidler.


Siste etappe på dagens utflukt gikk med båten Skreddaren til «Skotholmen», det Magnus Bergseth og Jakob Haugen tok vel imot oss. Historien om holmen fungerte som en herlig aperitiff til den nydelige fiskesuppen som ble servert. En aldeles fortreffelig opplevelse, var det!
Godt fornøyde med dagen og de mange opplevelsene, gikk turen tilbake til Fosnavåg der bussen ventet. En siste koselig kjøretur via Hareid og hjem, ventet. Tusen takk til Sula Rotaryklubb for et fortreffelig arrangement! Slike turer bringer medlemmene nærmere og viser andre hva Rotary faktisk er og står for. Vi håper mange andre klubber blir inspirerte av dere. Dere er en fantastisk gjeng som vi alle er stolte av! 
 
Oppfordring fra RI Presidentene

15. mars 2020

Oppfordring fra RI Presidentene

RI President Mark D. Maloney og RI President-elect Holger Knaack oppfordrer Rotaryklubbene til å avlyse arrangementer og fysiske møter i den nærmeste framtid for å redusere unødvendige interaksjoner som kan bidra til smittespredning.

PETS og styreseminarene avlyst

11. mars 2020

PETS og styreseminarene avlyst

På grunn av den økende spredningen av koronasmitte er PETS som skulle arrangeres på Dombås kommende helg, samt de to styreseminarene som var planlagt arrangert i Ålesund og på Gjøvik i mars og april, avlyst.

Guvernørens månedsbrev - mars

3. mars 2020

Guvernørens månedsbrev - mars

Guvernørens månedsbrev for mars er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Flott feiring av en sprek 50-åring

29. februar 2020

Flott feiring av en sprek 50-åring

Den 29. februar var klubbmedlemmer og gjester invitert til fest for å markere Giske Rotary sitt 50-års jubileum. En riktig trivelig kveld ble det med gode historier, festtaler og gaver til bursdagsbarnet.

Nå er vi i gang - igjen!

9. februar 2020

Nå er vi i gang - igjen!

Det var stort engasjement og fin stemning da Distriktsledelsen, AGer og komiteledere satte hverandre stevne på Dombås 8.-9. februar. Forberedelser til kommende Rotaryår er i gang!

En unik mulighet med Rotarys ungdomsuveksling

7. februar 2020

En unik mulighet med Rotarys ungdomsuveksling

Sommeren 2018, med hjemkomst året etter, reiste Henrik Mittet Fossnes til Australia som utvekslingsstudent. Den unike muligheten fikk han gjennom Rotarys ungdomsutveksling, skriver LØTENavisa i en flott reportasje i februarutgaven.

Guvernørens månedsbrev - februar

2. februar 2020

Guvernørens månedsbrev - februar

Guvernørens månedsbrev for februar er nå sendt ut til klubbene. Du kan også lese det her.

Sammen skal vi utrydde polio

22. januar 2020

Sammen skal vi utrydde polio

Bill & Melinda Gates Foundation blir med Rotary videre i satsingen for å utrydde polio. Dette ble kunngjort under Rotarys Assembly i San Diego den 22. januar.

Rotary Opens Opportunities

20. januar 2020

Rotary Opens Opportunities

Under Rotarys Assembly i San Diego den 20. januar, avslørte innkommende RI-president Holger Knaack temaet for Rotaryåret 2020-2021.

Hustadvika Rotaryklubb en realitet

16. januar 2020

Hustadvika Rotaryklubb en realitet

I forbindelse med at kommunene Fræna og Eide ble sammenslått til en kommune, Hustadvika, fra og med 1. januar 2020, har også Fræna Rotaryklubb skiftet navn. Det nye navnet er Hustadvika Rotaryklubb.

Sosiale medier

Relevante lenker

Håndboka 2020-2021

Håndboka 2019-2020

Kommunikasjonsplan Rotary
i Norge 2018-2021

Rotary i Norge

Rotary International

My Rotary

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer